Kayak merkezlerinde son durum

Erciyes'te kar kalınlığı son yağışlarla birlikte 117 santimetreye ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye genelinde geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışıyla birlikte sezonu açan ve yılbaşı hazırlıklarını sürdüren kayak merkezlerinden Erciyes'te kar kalınlığı 117, Saklıkent'te 70, Davraz'da ise 30 santimetre olarak ölçüldü.

Alınan bilgiye göre, kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Erciyes'te kar kalınlığı son yağışlarla birlikte 117 santimetreye ulaştı.

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, kayak sezonunun geçen hafta sonu açıldığını anımsatarak, "Toz karıyla ünlü Erciyes'te kayak pistlerini sürekli düzeltip sertleştiriyoruz. Meteoroloji verilerine göre, bu hafta sonu hava açık ve güneşli olacak. Kayakseverleri bekliyoruz" dedi.

Kayak öğretmeni Veysel Değirmenci de Erciyes Kayak Merkezi'nde çok uygun fiyatlarla kayak ve kayak malzemesi kiralanabildiğini ifade ederek, karın keyfini yaşamak isteyenleri Erciyes'e davet etti.

Saklıkent

Antalya'ya 50 kilometre mesafedeki Saklıkent Kayak Merkezi'nde de kar kalınlığı üst kesimlerde 70, alt bölgelerde ise 50 santimetre olarak ölçüldü.

Saklıkent Kayak Merkezi İşletme Müdürü İsa Alemdar, geçen pazar gününden itibaren misafir kabul etmeye başladıklarını ifade ederek, pistlerde rahatlıkla kayak yapılabilecek kar kalınlığının oluştuğunu bildirdi.

Davraz

Isparta'ya 30, Antalya'ya 2 saat mesafedeki Davraz Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 30 santimetre olarak ölçüldü.

Pistlerin açık ve kayak yapmaya müsait olduğu ancak alt pistlerde ufak zedelenmeler meydana geldiği için kayak yapmak isteyenlere yüksek bölgelerin tavsiye edildiği belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir