Kayra Şarap 6. yılını kutladı

Mey İçki Şarap Kategorisi Bölüm Müdürü Gürbüzatik,"Şarap pazarının yüzde 4 büyümesine Kayra yüzde 21 büyüyerek katkı yaptı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Mey İçki Şarap Kategorisi Bölüm Müdürü Gözdem Gürbüzatik, 2010 yılında kapalı içki kanalında şarap pazarı yüzde 4 büyürken, Kayra'nın yüzde 21 büyüyerek pazarın büyümesine en fazla katkı sağlayan marka olduğunu ve bu kanalda pazar liderliğini sürdürdüğünü, ciro olarak da şarap pazarında en fazla büyüyen marka konumunda bulunduklarını bildirdi.

Gürbüzatik, "Bugün Kayra olarak 11 marka ve 80'in üzerinde farklı ürün ile büyümeye devam ederken, yaptığımız yatırımlar ve gerçekleştirdiğimiz yeniliklerle ürettiğimiz şaraplarımızı yurt dışında ve hatta şarabın merkezi olarak kabul edilen ülkelerde de beğeniyle tüketilen yeni bir aşamaya taşıdık. Kayra, bugün Türkiye'de 60 milyon litrelik ve 50'den fazla yerli ve yabancı şarap markasının olduğu şarap pazarının en büyük ilk 3 oyuncusundan biri durumundadır" diye konuştu.

2010 yılında kapalı içki kanalında pazar yüzde 4 büyürken, Kayra'nın yüzde 21 büyüyerek pazarın büyümesine en fazla katkı sağlayan marka olduğunu ve bu kanalda pazar liderliğini sürdürdüklerini, ciro olarak da şarap pazarında en fazla büyüyen marka konumunda bulunduklarını bildiren Gürbüzatik, kısıtlı iletişimi olan bir sektörün getirdiği standartların, kendilerini çok daha yaratıcı, sınırları zorlayan ve kullanılan pazarlama araçlarından azami etkinlik alma anlamında çok daha dikkatli davranan bir marka haline getirdiğini söyledi.

Yıllık 10 milyon litre şarap

Gözdem Gürbüzatik, şaraplarını yaklaşık 10 milyon litre kapasiteye sahip, modern donanımlı, mikrovinifikasyon metodu ile özel üretimler yapmalarını sağlayan Şarköy ve Elazığ üretim tesislerinde ürettiklerini, Şarköy'de yer alan tesiste beyaz, roze, kırmızı, köpüklü, yarı tatlı ve likör şaraplarını üretirken, Türkiye'nin en doğusundaki üretim tesisi olma özelliğini taşıyan Elazığ üretim tesisinin, Anadolu'nun en önemli kırmızı şaraplık üzüm çeşitlerinden olan Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerini yerinde işlemelerine imkan verdiğini anlattı.

Diageo ile satış anlaşması globalleştirecek

Bu yıl içinde New York'un dünyaca meşhur restoran menülerine de Kayra Imperial ve Kayra Vintage markalarıyla gireceklerini bildiren Gürbüzatik, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kayra bugün uzman, deneyimli ve yenilikleri arayan ekibiyle, 5,5 milyon litre üretimiyle, 11 marka, 80'in üzerinde ve genişleyen ürün yelpazesiyle, Almanya, İngiltere ve Fransa başta olmak üzere Avrupa ve Amerika'ya artan ihracatıyla ve yurt dışında kazandığı ödüllerle 5 yıl içinde Türkiye'nin lider şarap kuruluşu olmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Mey İçki ile dünyanın lider alkollü içki şirketi Diageo arasında imzalanan satış anlaşmasının Kayra için de büyük fırsatları doğuracak. Bu güç birliğinden doğacak sinerjinin, yeni satış kanalları ve kampanya fırsatlarını beraberinde getireceğine, şaraplarımıza uluslararası pazarlarda daha kolay ihracat imkanı sağlayacağına ve yepyeni coğrafyalarda yeni kapılar açacağına inanıyoruz. Dünyada bu kadar geniş dağıtım ağına sahip bir şirketin çatısı altına girmek bizim markalarımızın globalleşmesine büyük katkı sağlayacaktır."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gürbüzatik, ihracatlarının tüm üretimlerinin yüzde 10'u civarında olduğunu belirterek, geçen yıl açık içki pazarında gerileme olduğunu, kapalı içki pazarındaki büyümeyle beraber bunun biraz dengelendiğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir