Kayseri'de yerel yönetim uygulamaları

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet ÖZHASEKİ / Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı

Kayseri'nin en büyük başarısı bana göre, yurt çapına yayılmış Kayserili imajıdır. İşini bilen, çalışkan, girişimci, geleneklerine bağlı ancak  değişime ve gelişmeye açık insanların yaşadığı, müreffeh, alt ve üstyapısıyla  gelişmiş modern bir şehir imajı var Kayseri'nin. Bu imajın yansıması olarak toplu fabrika temel atmalarıyla ülke ekonomisine moral pompalaması da son zamanlarda elde ettiği başarılardan birisidir. Bunun yanında ülke siyasetinde söz sahibi olmuş siyasetçileri de vardır. Yerel yönetimler alanında oluşan Kayseri modeli de bu şehrin başarılarından birisidir. Tüm ülkede belediyeler  sizin yaptıklarınızı örnek alıyor, size danışıyorsa ciddi bir başarı yakalanmış demektir.

Birçok şehrin çözmek için uğraştığı içme suyu, kanalizasyon yeşil alan, toplu taşıma, hava-çevre ve gürültü kirliliği, gecekondulaşma-kaçak yapı gibi sorunlar bizim için çok gerilerde kaldı. Bunun yanında araç altgeçitleri ile katlı otoparklar yaparak önümüzdeki yıllarda oluşması muhtemel trafik  sıkışıklığı ve otopark gibi sorunları da şimdiden ortadan kaldırıyoruz. Özetle Kayseri'nin kitleleri ilgilendiren temel sorunları olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak kişisel ve lokal sorunlarla her zaman karşılaşmanın  mümkün olduğunu da unutmamak lazım.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak bir misyonumuz daha var. Yatırımcılarımız için öncü, yol gösterici ve yol açıcı olmaya özen göstermek. Bunu çok sıcak bir örnekle açıklamak gerekirse, Kayseri'deki yaklaşık 40-50 bin esnafı kapsayan değişim ve gelişim programını verebiliriz.

Yaptığımız her işte kentin geleceğini düşünüyoruz. Bir fidan dikerken, bir tesis kurarken de... Ama tabii ki bazıları bir adım öne çıkıyor. Bunların başında Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi geliyor. Kayseri'ye bir Kayseri daha katacak, kentin geleceğine şekil verecek bir proje bu. 10 binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak, yıllık 300 milyon Euro gelir getirecek bu projeyi çok önemsiyoruz. Proje için bu yıl içinde ihaleleri yaparak mekanik tesislerin  kurulmasına başlayacağız.

Projeler arasına yapımı devam eden stadyumu da alabiliriz. Kadir Has Şehir Stadı, sportif tesis fakiri ülkemizin en prestijli stadyumlarından birisi olacak. Hem kent takımlarımız hem de milli takım burada maçlarını oynayacaklar. Ayrıca ülkemiz uluslararası bir şampiyonaya ev sahipliği yapmaya aday olduğunda elindeki en hazır stadyumlardan birisi de burası olacak. Tabii böyle bir organizasyonun Kayseri'de yapılmasının ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif getirisini saymakla bitiremeyiz.