Kayseri'deki saldırıya hükümetten tepkiler

Kayseri'de meydana gelen terör saldırısının ardından hükümet kanadından saldırıyı kınayan açıklamalar geldi. Kurtulmuş, "Milletçe bir olacağız, kenetleneceğiz. Teröre alışmayacağız, yılmayacağız. Terör karşısında diz çökmeyeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kaynak, "Muhtemelen çarşı iznine çıkan askerlerimizin içinde bulunduğu özel halk otobüsüne yönelik bombalı araç girişimi. Tarz itibarıyla maalesef Beşiktaş'taki elim hadiseye benziyor, maalesef yaralılar var ama şehit, ölü var mı bu hususta birazdan Sayın Başbakan buraya intikal ettiğinde net bir bilgi alabiliriz. Bildiğiniz gibi yayın yasağı var. Biz insanlık adına bugün Kahramanmaraş'tan bütün dünyaya mesaj vermeye çalışırken, içimizdeki bir kısım hain unsurlar bizim ülkemizin, insanımızın güvenliği için özel yetiştirmeye gayret ettiğimiz komandolarımızı, Hava İndirme Tugayı biliyorsunuz Kayseri, orayı hedef almışlar.
Dolayısıyla çok elim, çok üzücü bir havadisle güne başladık. Aslında biz bugün Kahramanmaraş'tan bütün danyaya bin insanlık örneği göstermek üzere hazırlanmıştık, sizler de o yüzden Kahramanmaraş'tasınız. Halep civarında insanlar canlı canlı savaş uçaklarının attığı bombalarla harabe hale gelmiş enkazların altında can çekişirken aynı gün şu anda Osmaniye'de de hazır en yeni düzey insani hijyen şartları taşıyan bir barınma merkezinin açılışını gerçekleştirecektik" ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ: TERÖR KARŞISINDA DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin, "Milletçe bir olacağız, kenetleneceğiz. Teröre alışmayacağız, yılmayacağız. Terör karşısında diz çökmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından yaptığı açıklamada, "kalleş" olarak nitelendirdiği saldırıyı lanetledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileyen Kurtulmuş, "Milletçe bir olacağız, kenetleneceğiz. Teröre alışmayacağız. Yılmayacağız. Terör karşısında diz çökmeyeceğiz. Terör ve arkasındaki siyasi akılların üstesinden geleceğiz" açıklamasını yaptı.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: AKITTIKLARI KANDA BOĞULACAKLAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kayseri'deki terör saldırısı ile ilgili, "Huzurumuza kast eden kalleşler, bilsinler ki akıttıkları kanda boğulacaklar. Alçaklar, kurdukları kahpe tuzakta yerle yeksan olacak." değerlendirmelerinde bulundu.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Acımız büyük. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar... Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

MEHMET ÖZHASEKİ OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki terör saldırısının gerçekleştiği yerde inceleme yaptı.

Bakan Özhaseki, Erciyes Üniversitesi yerleşkesi yakınlarındaki 13 askerin şehitedildiği ve 48 askerin yaralandığı terör saldırısının gerçekleştiği bölgede incelemelerde bulundu.

Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile görüşerek, olaya ilişkin bilgi aldı.

FARUK ÖZLÜ: TÜRKİYE BUNUN DA ÜSTESİNDEN GELİR

Şehitler Tepesi'ne giden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, buraya karanfil bıraktı. Daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Özlü, bir hafta önce burada yaşanan terör saldırısının ardından bugün de Kayseri'de bir saldırı olduğunu belirterek, saldırıların ne kadar planlı ve programlı olduğunun görüldüğünü söyledi.

Kayseri'deki olayda şehitlerin olduğunu ifade eden Özlü, "En son aldığımız habere göre, 13 şehidimiz 48 yaralımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." dedi.

Özlü, terör konusunun Türkiye'nin hep gündeminde olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Gerçekten Türkiye toplu bir saldırıyla karşı karşıya, çok organize, planlı ve hesaplı bir saldırıyla karşı karşıya. Bir hafta önce burada polislerimize saldırı yapılıyor, bir hafta sonra da Kayseri'de Komando Tugayının olduğu yerde askerimize saldırılıyor."

Bu konuda çok şeyin söylenip konuşulduğunu belirten Özlü, "Nasıl hendekler kazdılar, tuzaklar kurdular ve bunların üstesinden nasıl geldiysek Türkiye bunun da üstesinden gelecektir." ifadesini kullandı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI: TERÖRÜN KANLI ELİ ELBET KIRILACAKTIR

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Din, insan, vatan ve hiçbir değer tanımayan terörün kanlı eli elbet kırılacaktır. Huzur şehri olan Kayseri'ye ve eman ülkesi olan yurdumuza korku salmaya çalışanlar elbet en kısa zamanda cezasını bulacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Görmez, Kayseri'deki terör saldırısı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan menfur saldırıda Mehmetçiği, halkı ve bilhassa öğrencileri hedef alan terör eylemini bütün varlığıyla kınadığını ve telin ettiğini belirtti.

"Merhamet timsali aziz millete başsağlığı dilerken, her bir vatandaşa Hz. Peygamber'in diliyle seslenmek istediğini" kaydeden Görmez, "La tahzen. İnnallahe meana. Sakın hüzne teslim olma. Allah şüphesiz ki bizimledir. Şehitlerimize, yüce Rabbimizden rahmet ve mağfiret, yüreklerine ateş düşen ailelerine sabır ve metanet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum" açıklamasını yaptı.

MÜEZZİNOĞLU: ÇOK ÜST BİR ANLAYIŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin, "Bu tuzakları kuran ve bu tuzakları perde arkasından Hacivat-Karagöz gibi oynatıp da Müslüman'ı Müslüman'a katlettiren ve mezhep çatışmalarına, savaşlarına bu bölgeyi sürükleme anlayışı, esasında çok üst bir anlayış." dedi.

Türkiye'nin muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe kilitlendiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Bu hedefe kilitlenişimizden rahatsız olanlar var. Bu rahatsız olanlar, bize farklı farklı tuzaklar, tezgahlar kuruyorlar. Kurmaya devam edeceklerdir de muhtemelen." diye konuştu.

İş dünyasından teröre tepkiİş dünyasından teröre tepki

 

'Şehitlerin 8’inin kimliği belli oldu’'Şehitlerin 8’inin kimliği belli oldu’

 

Kayseri'de komandolar hedef alınmışKayseri'de komandolar hedef alınmış

 

Kayseri'de bombalı terör saldırısıKayseri'de bombalı terör saldırısı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir