Kayseri'de bombalı terör saldırısı

Kayseri'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısında 13 asker şehit oldu, 56 asker yaralandı. Yaralılardan 12'sinin durumu ağır.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında bomba yüklü araçla terör saldırısı gerçekleştirildi. Çarşı iznine çıkan askerlerin hedef alındığı saldırıda 13 kişi şehit oldu, 56 asker de yaralandı. RTÜK, saldırıya ilişkin yayın yasağı getirdi.

Alınan bilgiye göre, Erciyes Üniversitesi yerleşkesinin Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında bomba yüklü bir araç, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün yanında patlatıldı. Üniversite yerleşkesinin 500 metre uzağında meydana gelen şiddetli patlamada, çok sayıda kişi yaralandı.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yaralılar, ambulanslarla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Genelkurmay: 13 asker şehit oldu

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 56 kahraman personelimiz yaralanmıştır." denildi.

Açıklamada, menfur saldırıda sivil vatandaşların da yaralanmış olabileceğinin değerlendirildiği bildirildi.

Yaralılardan 12'sinin durumu ağır. 6 asker ise yoğun bakımda.

"Terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürecektir"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Kayseri'deki terör saldırısı hakkında, "Yurt içinde ve yurt dışında teröristle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir azim ve kararlılıkla sürecektir" dedi.

Soylu: Hastanelerimizde 55 yaralımız var

İçişleri Bakanı Soylu, Kayseri'deki terör saldırısı hakkında, "Şu anda hastanelerimizde 55 yaralımız var. Bu 55 yaralımızın 12'si yoğun bakımda, 6'sının ağır olduğu hastane yetkililerimizce bildirildi." dedi.

"Beşiktaş'taki saldırıya benziyor"

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, olay yerinde inceleme yaptı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da Kahramanmaraş Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, "Saldırı tarz itibarıyla maalesef Beşiktaş'taki elim hadiseye benziyor. Biz insanlık adına bugün Kahramanmaraş'tan bütün dünyaya mesaj vermeye çalışırken, içimizdeki bir kısım hain unsurlar bizim ülkemizin, insanımızın güvenliği için özel yetiştirmeye gayret ettiğimiz komandolarımızı, Hava İndirme Tugayı biliyorsunuz Kayseri, orayı hedef almışlar. Dolayısıyla çok elim, çok üzücü bir havadisle güne başladık." değerlendirmesinde bulundu.

Akar: Terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürecektirAkar: Terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürecektir

 Yıldırım bakanlarla bir araya geldi

Başbakan Binali Yıldırım, Kahramanmaraş'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda bakanlarla bir toplantı yaparak saldırıya ilişkin bakanlardan bilgi aldı.

Yıldırım, terör saldırısı nedeniyle, Konya programını iptal etti.

Erdoğan, Akar'dan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan da terör saldırısıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

Yıldırım'dan saldırıyla ilgili ilk açıklamaYıldırım'dan saldırıyla ilgili ilk açıklama

 Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'ı aradı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı arayarak, Kayseri'de gerçekleşen terör saldırısına ilişkin bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'ı da telefonla arayarak Kayseri'deki terör saldırısından dolayı taziye ve dayanışma dileklerini iletti. Başbakan Yıldırım da Kılıçdaroğlu'na gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

Araç plakası sahte

Kayseri’de bombalı terör saldırısında kullanılan otomobilin Kırıkkale (71) plakasının sahte olduğu belirtildi. Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, hain terör saldırısında kullanılan plakanın, halen kentteki bir araçta mevcut olduğunu söyledi.

3 bakan inceleme yaptı

Terör saldırısıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ olay yerinde inceleme yaptıktan sonra, Vali Süleyman Kamçı ile birlikte valiliğe geçti. Burada bakanlar ile vali, terör saldırısını görüştü.

Emniyet: Olay yerine gitmeyin

Olay yerinde toplanan bir grup vatandaş, ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları eşliğinde tekbir getirdi.

Polis araçlarından sık sık kan anonsları yapılırken, kan vermek isteyen vatandaşlar da yaralıların kaldırıldığı hastanelere akın etti. Kayseri Emniyeti vatandaşlardan patlamanın olduğu bölgeye gitmemelerini istedi.

TSK: 13 personel şehit, 48 personel yaralıTSK: 13 personel şehit, 48 personel yaralı

Bakanlar Kayseri'ye gidiyor!Bakanlar Kayseri'ye gidiyor!

Kayseri'deki patlamaya yayın yasağı getirildiKayseri'deki patlamaya yayın yasağı getirildi

Abdullah Gül: Teröre boyun eğmeyeceğizAbdullah Gül: Teröre boyun eğmeyeceğiz

Kılıçdaroğlu'ndan dayanışma telefonuKılıçdaroğlu'ndan dayanışma telefonu

Veysi Kaynak: Komandolarımızı hedef almışlarVeysi Kaynak: Komandolarımızı hedef almışlar

 

İş dünyasından teröre tepkiİş dünyasından teröre tepki

 

Kayseri'deki saldırıya hükümetten tepkilerKayseri'deki saldırıya hükümetten tepkiler

 

HDP'den Kayseri'deki terör saldırısına kınamaHDP'den Kayseri'deki terör saldırısına kınama

 

'Kayseri’de kan ihtiyacı bulunmuyor''Kayseri’de kan ihtiyacı bulunmuyor'

 

Bu konularda ilginizi çekebilir