Kazakistan'da ekonomi yönetimi değişti

Nazarbayev imzalı kararname ile yeni bir bakanlık kuruldu, bazı koltuklar el değiştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ASTANA - Kazakistan ekonomi yönetimini yeniden yapılandırdı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, hükümette ve yardımcılıklarında yaptığı değişiklikle ekonomi yönetimini değiştirdi. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından imzalanan bir kararname ile daha önce Ekonomi ve Bütçe Planlama Başkanı olarak görev yapan Bakhut Sultanov, Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı olarak atandı.

Hükümette de değişikliklere giden Nazarbayev, kabinede Petrol ve Gaz Bakanlığı kuruldu. Kurulan yeni bakanlığa daha önce Enerji ve Mineral Kaynaklar Bakanı olarak görev yapan Sauat Mynbaye atandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Aset Issekeshev Başbakan Yardımcısı olarak atanırken, Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığına Zhanar Aitzhanova atandı. KazakhTelecom Başkanı Aşkar Zhumangaliyev İletişim ve Enformasyon Bakanı olarak yeni görevine başladı. Eski Akmola Bölge Valisi Albert Rau da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yapacak. Kültür Bakanlığını da daha önce Kültür ve Enformasyon Bakanlığı görevini birlikte yürüten Muhtar Kul-Muhammed yürütecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir