KCETAŞ, 23 milyon TL'lik yatırıma hazırlanıyor

KCETAŞ Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, şirketin olağan genel kurulu toplantısında yatırımlar hakkında bilgi verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş (KCETAŞ), 2010 yılında 23 milyon 750 bin TL tutarında yatırım yapmayı planlıyor

KCETAŞ'ın şirket konferans salonunda gerçekleştirilen genel kurulunda Divan Başkanlığını Bekir Yıldız yaptı.

Şirket Yönetim Kurulu Başkan Vekili de olan Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve şirket Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özhaseki'nin şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı toplantıda yaptığı konuşmada, şirketin bu yıl Elektrik Dağıtım ve Perakende lisansı aldığını anımsatarak, emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.

KCETAŞ Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci de şirketin önemli yatırımlara imza attığını ve bu yatırımları sürdüreceğini belirterek, şunları söyledi:

"Şirketimiz 2009 yılında bölgesine takribi 19 milyon TL'lik bir yatırım kazandırmıştır. 2010 yılında ise EPDK'ca onaylanmış 23 milyon 750 bin TL tutarında yatırım yapmayı planlıyoruz. Bunun büyük bir kısmı yeni şebeke ve ilave tesislerle bilişim ve teknolojik projelerden oluşmaktadır. 2009 yılı içerisinde Elektrik Dağıtım ve Perakende lisanslarımızı almamız da şirketimiz açısından son derece olumlu bir gelişmedir. Yine 2009 yılında yaptığımız akılcı yatırımlar ve aldığımız tedbirler sonucu kayıp kaçak oranımız yüzde 7'den yüzde 6,97'ye düşmüştür. Şirketimiz Ayen Enerji Firması ile ortak girişim grubu olarak 8 elektrik dağıtım bölgesinin ihalelerine katılmıştır. Bundan sonra gerçekleştirilecek ihalelere de gerekli katılım gerçekleştirilecektir. Öte yandan üretime yönelik hedeflerimiz doğrultusunda 8 bin hektarlık alanda kömür madeni araması yapmak üzere ruhsat alınmış, şirketimizin yüzde 95 oranında kurucu ortağı olduğu Erciyes Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kurularak, çalışmalarımız hızlandırılmıştır. Şirketimiz, sektörümüzde yıllardan beri yürüttüğü öncü rolünü bu yıl da devam ettirecektir."

Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Üyeliklerine Mehmet Özhaseki, Bekir Yıldız, Mahmut Cabat, Sema Cıngıllıoğlu, Kerim Erengül, Şakir Zeki Özgül ve H. Cahit Özden getirildi.

Denetim Kurulu Üyeleri ise Ahmet Acer, Halit Taşyapan, Cengiz Kılıç, Cem Bozali ve Yasin Kalem'den oluştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir