KCK operasyonları basına yöneldi

İstanbul’un da aralarında bulunduğu 7 ayrı ilde düzenlenen KCK'ya yönelik operasyonda çok sayıda gazeteci gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL/ANKARA - PKK'nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK'ya yönelik operasyon basına yöneldi. 

İstanbul’un da aralarında bulunduğu 7 ayrı ilde düzenlenen operasyonda, çok sayıda gazeteci gözaltına alındı. Polis gözaltı sayısının artabileceğini belirtirken, gazetecilerin İstanbul'a götürüleceği bildirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul başta olmak üzere Mersin, Diyarbakır, Van, Şırnak, Ankara ve İzmir’de sabah saatlerinde eşzamanlı operasyonlar düzenledi. Baskında terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK’nın içinde olduğu belirtilen 40 kişi gözaltına alındı. 

Özgür Gündem Gazetesi ve Dicle Haber Ajansı'nın bürolarına eşzamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alanlar arasında AFP ve Vatan Gazetesi çalışanlarının da bulunduğu belirtildi. 

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan kararla Özgür Gündem gazetesinin İstanbul’da bulunan genel merkezi ile Dicle Haber Ajansı’nın İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Urfa ve Van bürolarının da aralarında bulunduğu adreslerde aramalar yapıldı.

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda ise  4 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında bazı kişilerin evleri ile Yenişehir ilçesindeki Dicle Haber Ajansı (DİHA) Diyarbakır bürosunda arama yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren aramanın ardından bürodaki arşiv kasetleri, bilgisayar ve bazı dökümanlara el konuldu.

Gözaltı sayısı artabilir

Operasyonda, DİHA Ankara muhabiri Kenan Kırıkkaya, Diyarbakır muhabiri Mazlum Özdemir, Semiha Alankuş, Çağdaş Kaplan, Zuhal Tekiner, Van muhabiri Evrim Kepenek, Nahide Ermiş, Ömer Çelik, Çiğdem Aslan, Cihan Albay ve DİHA Haber Müdürü Fatma Koçak, Birgün ve ANF muhabiri Zeynep Kuray ve ETHA editörü Arzu Demir gözaltına alındı. 

Operasyonun medya dalgasında gözaltına alınan isimler arasında Vatan muhabiri Çağdaş Ulus ile AFP muhabiri Mustafa Özer’in de bulunduğu kaydedildi. 

Polis yetkililerinin, operasyonun sürdüğünü ve gözaltına alınanların sayısının artabileceğini belirttiği ifade edildi. İstanbul dışında gözaltına alınanların emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul’a gönderileceği bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir