KCK'da bu kez kadınlar tutuklandı

Terör örgütünün şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'nın kadın örgütlenmesi içinde faaliyet gösterdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 13 kadından 7'si tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




VAN - Van'da terör örgütünün şehir yapılanması KCK'nın kadın örgütlenmesi içinde faaliyet gösterdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 13 kadından 7'si tutuklandı. Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın kadın örgütlenmesine yönelik Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 13 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü savcılık ifadelerinden sonra serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 10 kadından 7'si tutuklanırken, 3 kadında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

Şanlıurfa operasyonunda BDP il başkanı tutuklandı

Öte yandan Şanlıurfa merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında BDP il başkanı ve yardımcısının da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK'nın yasa dışı faaliyetlerini yöneten ve yönlendiren şahıslara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Şanlıurfa kent merkezi, Viranşehir, Suruç ve Ceylanpınar ilçeleri ile İstanbul, Diyarbakır, Eskişehir ve Muş'ta önceden belirlenen adreslere sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Mahkeme kararı doğrultusunda Şanlıurfa kent merkezinde BDP'nin "Siyaset Akademisi", Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği ile BDP Ceylanpınar ilçe teşkilatında da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldı. Ayrıca operasyon kapsamında BDP Şanlıurfa İl Başkanı Fatma İzol ve yardımcısı Mehmet Vural'ın da evinde yapılan armanın ardından gözaltına alındığı belirtildi. Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda yasak yayın, hard disk ile bazı örgütsel dokümanlar ele geçirdi. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan toplam 28 kişi sorgulanmak üzere TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.



(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir