Kendi işini kurmak isteyen kadınlara online eğitim

KAGİDER, 10 yıldır kadın girişimci adaylarına verdiği eğitimleri online platforma taşıyor. Hedef, Türkiye’nin her yerindeki kadınlara ulaşmak ve onlara girişimci olmak için ihtiyaç duydukları eğitimi vermek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), ülkemizde kadın girişimciliği projeleri konusunda 10 yıllık deneyimi ve “kadın girişimciliğinin bir cinsiyet değil, ekonomi meselesi olduğu” görüşü ile girişimcilere her alanda daha kontrollü ve ölçülebilir bir hizmet sunmayı hedefliyor.

KAGİDER Girişimcilik Akademisi, bu hedef doğrultusunda geliştirilen önemli bir fikir. KAGİDER’in 10 yıldır kadınlara girişimcilik eğitimi verdiğini ve bu eğitimlerin çok başarılı sonuçlara ulaştığını söyleyen KAGİDER Başkanı GüldenTürktan, Girişimcilik Akademisi ile, bu eğitimi online ortamda tüm Türkiye’ye yaymayı hedeflediklerini söylüyor.

Akademi’nin birçok özelliği var. Bunlardan birincisi, Türkiye’nin her köşesindeki kadına ulaşmayı hedeflemesi. Girişimcilik Akademisi ile, eğitim kadınların evine gitmiş olacak. Bir diğeri ise, derslerin interaktif bir şekilde verilip, seviye atlamak için her bir girişimci adayının sınavdan geçecek olması. Girişimci adayları haftada dört gün, altı eğitmenden ders alacaklar. Online sınavlarla ilgili içerik desteğini ise Dünya Bankası sağlıyor. Girişimcilik Akademisi’nin ilk finans kaynağını yaratmak amacıyla KAGİDER üyesi girişimci kadınlar sahneye çıkma cesareti gösterecekler. Sahnelenecek oyunun adı, “Ben Bir Gün Kadınken”.

Oyunun hazırlanması ve sahnelenmesinde BKM ekibi, KAGİDER’e gönüllü destek veriyor. Oyunu BKM Genel Koordinatörü Celal Tak yönetiyor. 16 KAGİDER üyesi ve dört profesyonel oyuncu üç aydır oyun üzerine çalışıyor.

Sahnelenecek olan oyun “kadınların çalışma hayatında olmalarının önemini” vurgulayacak. KAGİDER üyeleri, sürprizi bozmamak için şu an için oyun hakkında daha fazla detay vermiyorlar.

12 Nisan’dan BKM salonunda sahnelenecek oyunu 700 kişinin izlemesi bekleniyor. Biletler 250 TL’den satılacak ve gelirin tamamı Girişimcilik Akademisi’ne aktarılacak. Gülden Türktan, proje için yaklaşık 20 sponsor ve 500 bin TL civarında bir finansman sağlamayı hedeflediklerini söylüyor.

BM toplantısında Türkiye’den örnek uygulama 

KAGİDER 10 Mart 2014 - 21 Mart 2014 tarihlerinde New York'ta 58. Kadının Statüsü Komisyonu toplantısına katılacak. KAGİDER, 11 Mart akşamı "Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar - Türkiye’den Örnek Uygulama" paneli düzenleyecek.  Panele KAGİDER Başkanı Gülden Türktan’ın yanısıra Intel Yeni Teknolojiler Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Aşan konuşmacı olarak katılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir