Kepenk kapatma olayları Erdoğan'ın gündeminde

Başbakan Erdoğan Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan kepenk kapatma olaylarına ilişkin, 'bunun adı kepenk kapattırma olayıdır' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşanan kepenk kapatma olaylarına ilişkin, ''Bu benim esnafımın kepenk kapatması olayı değildir, bunun adı aslında kepenk kapattırma olayıdır. Çünkü bölücü terör örgütünün adına geldiği zaman bakıyorsunuz, kepenk kapattırıyor. Bu nasıl iştir?'' dedi.

Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılarak bir konuşma yaptı.

Geçen aylarda İstanbul'da iki kez şoförlerle biraraya geldiğini, çok coşkulu buluşmalar gerçekleştirdiklerini ve fırsat buldukça esnafla buluştuklarını, dertlerini, sıkıntılarını birinci elden dinlediklerini belirten Erdoğan, TESK'le güzel ve verimli bir iletişim tesis ettiklerini, bunun güçlenerek devam edeceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tabii, bu noktada, Doğu ve Güneydoğu'nun önemli bir sorununa özellikle değinmek istiyorum. Hani bu 'kepenk kapatma' diyorlar ya. Cuma ve cumartesi günleri o bölgede, Van, Hakkari, Şanlıurfa'da partimin mitinglerini gerçekleştirdim. Tabii burada birçok tehditler, şunlar bunlar esip duruyor.

Bu nasıl iştir?

Biz bunların hiçbirine asla uymadık, prim vermedik. Çünkü bu ülkede ekonomik özgürlük diyorsak bunun mücadelesini hep beraber vereceğiz. Eğer bu ekonomik özgürlük mücadelesini hep beraber vermezsek temel hak ve özgürlüklerden hiçbirimizin bahsetmesinin anlamı kalmaz. Çünkü ekonomik özgürlük de nedir? O da bir temel hak ve özgürlüktür. Ne demek? Benim ekonomik özgürlüğümü sen hangi hakla engelliyorsun? Buna karşı mücadeleyi beraber vereceğiz.

Bu nasıl iştir? Hem 'demokrasi' diyeceksin, 'barış' diyeceksin, hem 'temel hak ve özgürlükler' diyeceksin hem de iki de bir ekmek teknesini tekmeleyeceksin. Esnafın ekmek teknesi orası. sen orayı tekmelediğin zaman benim oradaki esnafım, oradaki kardeşim ne yapacak? Hani sen onların yardımcısıydın? Hani sen onların temsilcisiydin? nedir bu hal?

Bu bir korku toplumu oluşturmaktan başka bir gayret değildir. Sanki bölgenin tüm halkı bu eylemlere destek veriyormuş gibi bir görüntü oluşturulmak isteniyor. Böyle bir şey yok. Buna karşı da az önce Sayın Başkanın ifade ettiği Doğu ve Güneydoğu'da elektrik enerjisi noktasındaki fiyatların konut fiyatına çevrilmesi konusu, yapılabilir, yapılır. Ama benim de buradan bir isteğim var. Diyorum ki: Buradaki direnişimizi hep beraber güçlü kılmamız lazım. Çünkü korkunun ecele faydası yoktur, öyleyse dik duracağız. Omurgalı duracağız. Ve ondan sonra da bu işin neticesini hep birlikte alacağız. Özgürlük diye, barış diye yola çıkanların hangi noktaya vardıklarını görün.'' 

Özgürlük, demokrasi diye yola çıkanların bugün ekonomik özgürlüğü, ifade ve düşünce özgürlüğünü nasıl kısıtladığının görülmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, kısıtlamalara karşı direnenler olduğunu, onları tebrik ettiğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir