KESK, Tekel eylemiyle ilgili suç duyurusunda bulundu

Şimşek, Başbakan, İçişleri Bakanı, Ankara Valisi, Emniyet Müdürü, Güvenlik Şube Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, TEKEL işçilerinin 1-2 Nisanda Ankara'da yapmak istedikleri eylemdeki güvenlik önlemleri ve polis müdahalesi nedeniyle yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, "1 Nisan gecesi kimse sokağa çıkmamışken binlerce polisin önlem aldığını, Ankara'ya girişi olan bütün yollara barikat kurulduğunu" öne sürdü.

"Anayasa ve insan hakları sözleşmelerinde yer alan temel hakların polis aracılığıyla engellenmek istendiğini" savunan Şimşek, ayrıca birçok kişi hakkında idari ve adli soruşturmalar açıldığını belirtti.

"Eylem gerekçe gösterilerek TEKEL işçilerinin otobüslerinin durdurulduğunu, şehri girişlerine izin verilmediğini, açıklama yapılacak alana gitmek isteyen KESK üyelerine müdahale edildiğini, olağanüstü güvenlik tedbirleri nedeniyle Ankara'da yaşamın olumsuz etkilendiğini" belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu görüntülerden doğrudan sorumluluğu olan Ankara Valisi, Ankara Emniyet Müdürü, Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü görevlerini kötüye kullanmışlar, zor kullanma yetkisinin sınırlarını aşmışlar, kasten yaralama suçunu işlemişlerdir. Basına yaptığı açıklamalarla bu emri bizzat verdiği anlaşılan Başbakan da aynı suçu işlemiştir.

Bu nedenle Başbakan, İçişleri Bakanı, Ankara Valisi, Ankara Emniyet Müdürü, Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir