KESK'ten 'Taşeron Yasa Tasarısı'na tepki

Kamuoyunda "Taşeron Yasa Tasarısı" olarak bilinen düzenleme, içinde kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldıracak maddeler yer aldığı gerekçesiyle KESK tarafından protesto edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), kamuoyunda "Taşeron Yasa Tasarısı" olarak bilinen yasal düzenlemeye, içinde kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldıracak maddeler yer aldığı gerekçesiyle tepki gösterdi.  

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmet Meydan, TBMM Dikmen Kapısı önünde yaptığı açıklamada, Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen tasarı ile çalışma hayatında sıkıyönetim ilan edildiğini iddia etti. 

Tasarıya, hukuk ilkelerini ve iş güvencesini fiilen ortadan kaldıran bazı eklemeler yapıldığını savunan Meydan, "İdare, Torba Yasa'ya eklenen 82. maddeyle, kesinleşmiş yargı kararlarını atama işlemlerinde 2 yıl uygulamama özgürlüğünü kazanmaktadır. Oysa mevcut uygulamada öngörülen süre 30 gündür" diye konuştu. 

Meydan, kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldıracak, emekçiler lehine olan yargı kararlarını by-pass edecek maddelerin tasarıdan derhal çıkarılmasını ve taşeronlaşmanın yasaklanmasını talep etti.  

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul da kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldıracak tasarının yasalaşmaması için mücadele edeceklerini kaydetti. 

  

Bu konularda ilginizi çekebilir