Keskinoğlu kendi enerjisini üretecek

Bu yıl enerjiye 6 milyon lira yatırım yapan Keskinoğlu, 2011'de 16 milyon lira daha yatırım yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Piliç eti, yumurta, zeytinyağı, sağlık ve lojistik sektörlerinde hizmet veren, "Piliç Kebap ve Pilav" ile "Piliç Döner ve Pilav" ürünleriyle hazır yemek sektörüne giren Keskinoğlu, 2011'de enerjiye 16 milyon lira daha yatırım yaparak, enerji ihtiyacının yüzde 70'ini kendisi karşılamayı planlıyor.

Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, gazetecilerle bir araya geldiği sohbet toplantısında, 2010 yılını yüzde 25 büyüme ve 625 milyon ciro ile kapatacaklarını kaydederek, 2011 yılında 750 milyon lira ciro hedefleri bulunduğunu söyledi.

Bu yıl 50 milyon lira yatırım yapan şirketin önümüzdeki yıl yatırıma 72 milyon lira ayıracağını dile getiren Keskinoğlu, bu yıl enerjiye 6 milyon lira yatırım yaptıklarını, gelecek yıl bunun 16 milyon lira olacağını bildirdi.

Keskinoğlu, 2011 yılında hayata geçecek enerji yatırımlarının tamamlanmasıyla toplam yıllık 130 milyon kilovat saat enerji üretmeyi hedeflediklerini belirterek, 1 milyon lira yatırım yaptıkları ilk rüzgar türbininin ardından önümüzdeki yıl türbin sayısını artırmayı planladıklarını ifade etti.

5 milyon liralık yatırımla kurulan kojenerasyon ünitesi ile piliç işleme tesislerinin yıllık 28 milyon kilovatlık enerjisini karşıladıklarını anlatan Keskinoğlu, 2011'de her biri 8 milyon lira yatırımla kurulması planlanan 2 ek ünite ile toplam 100 milyon kilovat saat enerji üretileceğini söyledi.

TAVVUK, 2015'te 200 şubeye ulaşmayı hedefliyor

Keskin Keskinoğlu, bu ay sonuna doğru zincir marketlerde satışa sunulacak olan "Piliç Kebap ve Pilav" ile "Piliç Döner ve Pilav" ile hazır yemek pazarına girdiklerini ve üretim tesisi için 1 milyon lira ek yatırım yaptıklarını, satış fiyatları 8-10 lira arasında değişecek ürünlerin ilk aşamada günlük 15 bin porsiyon üretileceğini anlattı.

Keskinoğlu, temmuz ayında Akhisar'da açılan TAVVUK'un, Ocak 2011'de İzmir'de faaliyete başlayacak 3 noktadan sonra, İstanbul ve Ankara'da açılacağını 2011'de 50, 2012'de 75 ve 2015'te 200 şubeye ulaşmayı hedeflediklerine işaret ederek, bedeli 30 bin lira olarak açıklanan franchise için yapılan 300'e yakın başvurunun 180'inin onaylandığını kaydetti.

Keskinoğlu, enerji üretimini ilk etapta kendileri için yaptıklarını ve 2011'de dışarıya satma hedefleri bulunmadığını vurgulayarak, "Kendi ihtiyacımızın yüzde 70'ini karşılamayı düşünüyoruz. Sonrasında bakacağız. Eğer karlıysa, iyiyse değerlendirebiliriz" dedi.

Akhisar'ın Türkiye genelinde iyi rüzgar alan bir bölge olduğuna değinen Keskinoğlu, şu anda rüzgar türbininin deneme aşamasında bulunduğunu, önümüzdeki yıl yapacakları ek yatırımın gaz türbinine olacağını bildirerek, "Eğer rüzgar türbinimiz iyi sonuç verirse, 3 tane daha koymayı hedefliyoruz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir