Kılıçdaroğlu: Birinci hedef Ankara Büyükşehir'i alacağız

Partisinin Ankara İl Kongresi'nde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Birinci hedef Ankara Büyükşehir'i alacağız. Ankara Büyükşehir'i almak sıradan bir belediye almak değildir." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Ankara 11. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, toplumsal çıkarlarla yola çıktıklarını belirterek, hedeflerinin de demokrasi olduğuna işaret etti.

"Bugünlerde hükümet, bizi farklı bir mecranın içine sokmak istiyor." diyen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Belediye başkanlarımızı görevden alarak, tartışma zeminini başka bir alana çekmek istiyor. Bu konuda son derece dikkatli bir tutum ve davranış içindeyiz. Elbetteki bundan duyulacak olan rahatsızlıkları dile getireceğiz. Ama ne olursa olsun Türkiye'nin gündeminden kimse bizi koparamayacaktır. Bu gündeme kilitleneceğiz. Kimin gündemi? Taşeron işçisinin gündemi, bizim gündemimiz. Akıllarının köşesinden bile geçmezdi taşeron işçilerin sorunu. Taşeron işçilerin sorununu gündeme getiren ve çözüm için dayatan parti, hiç kimse unutmasın, halkın partisidir, Cumhuriyet Halk Partisi'dir."

Kılıçdaroğlu, 11 bin kişinin iradeleri dışında ByLock'a yönlendirildiğinin belirlenmesine değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni bir açıklama çıktı. ByLock kullananlardan 11 bininin yanlış olduğu çıktı ortaya. 11 bin kişi ya meslekten atıldı ya hapishanelere tıkıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, 'Kurunun yanında yaş da yanar' dedi. 1-2 kişi olsa anlarım da 11 bin kişi ya. 11 bin kişi FETÖ'cülükle suçlandı. 11 bin kişinin çocukları okulda, aileleri FETÖ'cü diye suçlandı. En acımasız cezalarla karşı karşıya kaldılar. Çıkıldı denildi ki 'Bunlar ağaç kökü yesin.' 11 bin kişiye sesleniyorum, senin hakkını ben savunduğum zaman, mazlumların yanındayım dediğim zaman haksızlıkla karşı karşıya gelenlerin yanındayım, ben onların hakkını, hukukunu, adaletini savunacağım dediğim zaman bizi de suçladılar. Ama biz yolumuza, inançla ve kararlılıkla devam ettik. Bugün geldiğimiz noktada biz haklıyız."

"Mağdur olanların iadei itibarı sağlanmalı"

Kılıçdaroğlu, 11 bin kişinin bu nedenle mağdur edildiğini belirterek, "Şimdi onların, Balyoz ve Ergenekon davasında mağdur olanların tamamının iadei itibarlarının sağlanması lazım. 11 bin kişiden, Balyoz'dan ve Ergenekon'dan mahkum olanların tamamı hakkında özür dilemeleri lazım. Özür dileyecekler, 'Yanlış yaptık' diyecekler, 'Aldatıldık' diyecekler." şeklinde konuştu.

"Birinci hedef Ankara"

"Seçilecek arkadaşların hedefi olacak" diye Kılıçdaroğlu, "Birinci hedef Ankara Büyükşehir'i alacağız. Ankara Büyükşehir'i almak sıradan bir belediye almak değildir. Kırsal kesimde kimseyi aç, açıkta bırakmamak demektir. Ve Ankara Büyükşehir'i almak demek Ankaralıların ödediği her kuruşun hesabını vermenin onurunu yaşamak demektir." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir