Kılıçdaroğlu esnaf temsilcileriyle bir araya geldi

"Geleceği Birlikte Kuruyoruz" toplantıları kapsamında, esnaf temsilcileriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, esnafın sorunlarını dinledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Geleceği Birlikte Kuruyoruz" toplantıları kapsamında, esnaf temsilcileriyle bir araya geldi. 

Kılıçdaroğlu, JW Marriott Hotel'de, basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Esnafın sorunlarını dinlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, siyaset kurumunun bu sorunları çözmesi gerektiğini ve 10 konu üzerinde görüş birliğine varıldığını ifade etti. 

Belediyelerin esnaflık yaptığını, normal esnafın bununla rekabet etme şansının olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, belediyelerin esnaflık yapmaması gerektiğini ifade etti.  

Emekli olup, aylığıyla geçinemeyen esnafın, işine devam etmek istediğinde, aylıklarından yüzde 15 sosyal güvenlik destek primi kesildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, esnafın "bu kesintinin kaldırılması" talebi olduğunu belirtti. 

Şoför esnafının, 10 numara yağ kullandığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye'ye yansımadığını, akaryakıt fiyatlarının çok pahalı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, şoför esnafının, "lehlerine bazı düzenlemeler yapılması" talebinde bulunduğunu dile getirdi.  

Sanayi sitelerinin çok eski hale geldiğini savunan Kılıçdaroğlu, esnafın, "bu sitelerin şehir dışına çıkarılarak, mekanların büyütülmesi" talebinde bulunduğunu kaydetti. 

"Esnaf bakanlığı talebi" 

Esnafın da siyaset yapmak istediğini ancak kanuna göre, yönetici pozisyonunda olanların istifa etmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Esnaf,  kazanamazsak geri dönemiyoruz ama devlet memuru, üniversite hocası dönüyor. Biz dönemiyoruz. Neden bize böyle bir haksızlık yapılıyor? Bunun düzeltilsin" dediğini aktardı. 

Özellikle Mersin ve Adana'dan gelen esnafların, Suriyelilerin dükkan açıp vergi vermemesinden, kayıt dışı çalışmalarından şikayetçi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bunun rekabeti etkilediğini belirtti. 

Toplantıda "esnaf bakanlığı" talebinin kendilerine iletildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bütün esnaf arkadaşlarıma söz veriyorum, bu taleplerin tamamı bizim seçim bildirgemize girecek, bütün bu taleplerin arkasında duracağız" dedi. 

Görüşmeye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Grup Başkanvekili Levent Gök ve bazı milletvekilleri de katıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir