Kılıçdaroğlu: Faiz konusunda seni kim oyuna getirdi?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu faizler üzerinden Cumhurbaşkanı eleştirdi. Kılıçdaroğlu Erdoğan'a, "Faiz konusunda seni kim oyuna getirdi?" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ekonomi üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

İstanbul Maltepe'de düzenlenen CHP Yurt Dışı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende konuşan Kılıçdaroğlu, 24 Haziran'daki seçimin ertesi günü ilk işlerinin OHAL'i kaldırmak olacağını belirterek, "Demokratik ve özgürlükçü bir anayasa yapacağız. Kimsenin can ve mal güvenliği yok bugün geldiğimiz noktada. Manifestosunu açıkladığında 'Can ve Mal güvenliğini geri getireceğim" dedi.

Sözlerine, "Geçmiş olsun Recep Bey. Faizden şikayet ediyor. Sanki ülkeyi 16 yıldır Fransızlar yönetiyordu" diyerek devam eden CHP Lideri, "Faiz tüm kötülüklerin anasıdır diyor, günaydın Recep Bey. 'Biz faizi yüksek tutmakla övünüyor oyuna geliyoruz' diyor. Açık ve net 80 milyonun önünde Türkiye'nin kaynaklarını tefecilere tahsis eden Recep Tayyip Erdoğan'a çok açık bir soru soruyorum: Faiz konusunda seni kim oyuna getirdi? Merkez Bankası, BDDK elinde kim sana engel oluyor neden faizi indiremiyorsun? Tüm vatandaşlara sesleniyorum bu ülkenin ekonomisini tefecilere teslim edenlerden bu ülkeye yarar gelmez" ifadelerini kullandı.

Ziraat Bankası'nın faiz indirimi

Kamu bankalarının konut kredisinde faiz indirimine gitmesiyle alakalı da değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, "Talimatı verdiler Ziraat Bankası faizi indirdi. Peki bunu şimdi neden yapamıyorsun. KHK düzenlemesi de yaptılar. KHK ile yüzde 1'e çekin faizi o zaman neden yapmıyorsunuz?" dedi.

"Bir partinin genel başkanı tarafsız olmaz"

Cumhurbaşkanı adayı olmaması ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Dün akşam kadınlarla bir toplantımız vardı. AK Partili kadın çıktı şunu söyledi ‘siz niye aday olmadınız’ Şunu söyledim. Cumhurbaşkanı seçildiğiniz anda meclise geleceksiniz, tarafsız davranacağınıza dair yemin edeceksiniz. Bir partinin genel başkanı tarafsız olamaz. Tarafsız olamadığı için namuslu adamsa, namusu ve şerefi üzerine yemin edemez. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız 80 milyonu kucaklayacak. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız bir partinin genel başkanı olarak Anayasa Mahkemesine hakim tayin etmeyecek, hakimleri yanına alıp ‘gelin hep beraber çay toplamaya gidelim’ demeyecek” diye konuştu.


 

Bu konularda ilginizi çekebilir