Kılıçdaroğlu Hopa'da

Erdoğan'ın ziyareti sırasında yaşanan olayların ardından CHP Genel Başkanı da şehri ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Umuyorum Hopa yaralarını kısa sürede sarar" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARTVİN - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hopa'da tatsız olaylar yaşandığını belirterek, "Umuyorum Hopa yaralarını kısa sürede sarar ve yoluna devam eder" dedi.

Kılıçdaroğlu, Hopa Kaymakamı Abdullah Akdaş'ı makamında ziyaret ederek, ilçede 31 Mayıs'ta çıkan  olaylar ve yaralı polis memurunun durumu hakkında bilgi aldı.

Yaptığı açıklamada, yaşanan olaylarda ilçenin bir suçu, kabahati olmadığına inandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Sonuçta bizim iki belediye başkanımız da Sayın Başbakan geldiğinde kendisini karşılamışlar. Gönlümüzde olan, bu huzur ortamının devam etmiş olmasını sağlamaktı ama tatsız olaylar oldu. İnşallah Hopa bunları aşar" diye konuştu.

Buradan eşkiya çıkmaz

Anlayışlarında yandaş olmadığını, sadece ve sadece vatandaş olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaş da başımızın üstünde. Buradan Hopa'da olup da AKP'ye oy veren yurttaşlarımıza seslenmek istiyorum. Olayları gördünüz. Olayları yatıştırmak isteyen bir emekli öğretmen, olay olmasın diye, huzur olsun diye yatıştırmak istiyor ve bu ülkenin sözde başbakanı diyor ki 'adını dahi anmak istemiyorum'. Ne demek arkadaşlar. Bizim inancımızda imam dua edip cenaze namazında cemaate sorar 'nasıl bilirdiniz' diye. 'İyi bilirdik' diye sesleniriz. 'Hakkınızı helal ediyor musunuz' diye sorar, 'helal olsun' diye söyleriz. 3 kez söyleriz. Sen Başbakansın, bu ülkede barışı sağlamak için yola çıktın. Huzuru sağlamak için yola çıktın. Ne demek eşkıya Hopa'ya inmiş diye. Kim eşkıya Allah aşkına. Yurtsever insanlar burada, güzel insanlar burada. Bir Başbakan kendi milletine eşkıya yakıştırması yapabilir mi? Eğer eşkıya diyorsa çiftçiye 'ananı da al git' diyen adamın kendisine sorması lazım. Buradan eşkıya çıkmaz. Çıkarsa yurtsever çıkar.

Bütün bu kızgınlığı, bütün bu küfürleri ayağındaki zeminin kaymasından belli. Ayağının altı kayıyor, zemin kayıyor, Recep Bey hırçınlaşıyor. İstediği kadar hırçınlaşsın, bu toplum çimento gibi bir arada olacaktır. Ayrılık gayrılık olmayacaktır. Ülke bütünlüğünde birleşeceğiz. Ayrılmayacağız, ayrışmayacağız, biz kimseyi ötekileştirmeyeceğiz."

Kamu görevlilerinin halkla hergün karşı karşıya olan, onların sorunlarını paylaşan, tartışan yöneticiler olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Umuyorum Hopa yaralarını kısa sürede sarar ve yoluna devam eder" dedi.

Kaymakam Akdaş ise Kılıçdaroğlu'nun ilçeye gelmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, "Vatandaşlarımız inşallah sizin gelişinizle birlikte biraz daha normale dönecektir. Gerginlik büyük ölçüde gitti. Biz Sayın Başbakanımızın gelişiyle birlikte can ve mal güvenliğini sağlama yönünde tedbirler aldık, maalesef bunu bir ölçüde başaramadık. Bu açıdan üzgünüz" diye konuştu.

Yaşanan olaylardan ilçe halkının tamamına yakınının üzüntü duyduğunu vurgulayan Akdaş, "Bu konuda her ne kadar 3-5 marjinal kişi bu olayı yapsa da ilçemizin bir suçu, kabahati yok" dedi.

Müdür bey 'beni de alırlar' diye mi gelmedi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu, Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, CHP Artvin milletvekili adayları ve bazı partililerin katıldığı görüşme, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Bu arada, Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, İlçe Emniyet Müdürünün de Kaymakamlığa geleceğini sandıklarını belirterek, "Müdür bey 'beni de alırlar' diye mi gelmedi" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, miting sonunda partisinin Artvin milletvekili adaylarını tanıttı, halka hitap ettiği parti otobüsü üzerinden vatandaşlara karanfil attı.

Bu konularda ilginizi çekebilir