Kılıçdaroğlu huzur sözü verdi

CHP lideri, çatışmayı bitirip herkesin huzur içinde yaşayacağını garanti etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİNGÖL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çatışmayı bitireceğim. Kardeşliği, huzuru sağlayacağım. Bunun sözünü veriyorum size. Kim ne derse desin, bu ülkede herkesin huzur içerisinde yaşamasını istiyorum" dedi.

Elazığ'dan Bingöl'e karayoluyla gelen Kılıçdaroğlu, partisinin Genç Caddesi'ndeki PTT Kavşağı'nda düzenlediği mitingde, halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasına, "Merhaba Bingöl. Çocukluğum burada geçti. İlkokulu, burada okudum. Ortaokulu Genç'te bitirdim. Bingöl, her zaman bizim için önemlidir. Her zaman her yerde söylüyorum; ben Bingöllüyüm, ben Gençliyim" diyerek başladı.

Huzuru yeniden sağlayacak

"Yeniden ülkeye, sahip çıkmak, barışı ve huzuru sağlamak lazım" diyen Kılıçdaroğlu, "Size bir sözüm var; çatışmayı bitireceğim. Kardeşliği, huzuru sağlayacağım. Bunun sözünü veriyorum, size. Kim ne derse desin, bu ülkede herkesin huzur içerisinde yaşamasını istiyorum. Doğu da bizim batı da bizim, kuzey de bizim güney de bizim. Bu ülkede herkes huzur ve barış içinde yaşamalı" ifadelerini kullandı.

Yoksula ayni değil nakti yardım

Mitinge katılan bir vatandaşın, "Bingöl Belediyesi 30 bin ekmeği ücretsiz dağıtıyor, ücretsiz yemek dağıtıyor. İş yapamıyoruz" diye seslenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bingöl esnafının derdini biliyorum. Kaç tane işçi aylığını alamıyor? Eğer siz esnafın önünü kesiyorsanız, günah etmiş olursunuz. Eğer yardım yapmak istiyorsanız, esnafın siftah yapmasına yardım edin. Yoksula yardım etmek istiyorsan, bizim düşündüğümüz gibi kadının banka hesabına para yatırırsın. O gider, esnaftan alış verişini yapar, ister bulgur alır, ister pirinç. Yoksulluğu teşhir etmek günahtır. Bizim inancımızda der ki 'sağ elin verdiğini sol el görmeyecek' Bunlar tam tersine, yoksulluğu teşhir ediyorlar. O ailede yoksulluğu kimse bilmeyecek, parasını işçi gibi, memur gibi, emekli gibi alacak kimseye minnet etmeyecek, gidecek mahallenin esnafından alış verişini yapacak. Ben söz veriyorum, buna son vereceğim. Aile sigortasıyla bu ülkede barışı getireceğim. Çünkü, gidecek, esnaftan alışverişini yapacak, kimseye minnet etmeyecek, kimseye yalvarmayacak, kimsenin derdini çekmeyecek, 'ben de bu ülkenin namuslu yurttaşıyım, ben de bu ülkede üretiyorum" diyecek. Hakkını isteyecek, biz de hakkını teslim edeceğiz. Hakkı teslim etmek benim boynumun borcudur."

Kılıçdaroğlu, mitingde yoğun programı nedeniyle uzun süreden beri görüşemediği ve Tunceli'de yaşayan ağabeyi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu ile de görüştü.

Bu konularda ilginizi çekebilir