Kılıçdaroğlu: Koalisyon yapmam

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti ile koalisyon yapacak mısınız?" şeklindeki soruya, "İsrafı ve yolsuzluğu kendine mal etmiş bir partiyle nasıl koalisyon yapacaksınız" cevabını verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programına gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, HDP'nin, kendilerinden ziyade, AK Parti tabanından oy alacağını iddia etti. 

Selahattin Demirtaş'ın Erdoğan'a yönelik "Seni başkan yaptırmayacağız" sözlerini de değerlendiren CHP lideri, "HDP barajı aşsa da aşmasa da birilerinin başkanlık hevesi asla gerçekleşmeyecek" dedi.

Kılıçdaroğlu, öğrenci ve memurların AK Parti mitinglerine zorla götürüldüğünü öne sürerek "Gelmeyenleri fişliyorlar Bu benim gördüğüm en büyük ahlaksızlıktır. Devlet ayrı hükümet ayrıdır. Hükümetler devlet olmak için değil, devleti yönetmek için gelir. AKP artık devlet oldu" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsızlık tartışması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "tarafsız" olmadığı gerekçesiyle eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Sağ duyusu olan herkes sayın cumhurbaşkanına dönüp şunu söylemesi lazım; seni bu süreç içerisinde 3 kez başbakan yaptık. Sonra cumhurbaşkanı yaptık. Sayın Abdullah Gül nasıl yaptıysa senin de öyle yapman gerekirdi. Sen bir siyasi partiyi destekliyorsan namusun ve şerefin üzerine yemin etmemen gerekirdi."

AK Parti ile koalisyon sorusu

Kılıçdaroğlu, "AK Parti ile koalisyon yapar mısınız?" sorusuna da yanıt verdi. "Yolsuzluğu kendisine şiar eden partiyle nasıl koalisyon yapacaksınız" diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: Sen bunlarla nasıl bir araya geldin diyenlere ne söyleyeceğim? Yolsuzluk diz boyu. Biz hayatımız boyunca yolsuzlukla mücadele ettik, yolsuzluk yapanlarla nasıl bir araya geleceğiz?"

Merkez Türkiye Projesi

CHP lideri, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın "Seçim otobüsünün arka odasında hazırlanmış" sözleriyle eleştirdiği Merkez Türkiye Projesi'ne de değindi.
Seçimi iki ana eksen üzerine oturttuklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Kısa vadeli çözümler, çiftçiye mazotun 1.5 lira olması, emekliye iki maaş ikramiye gibi. Bir de uzun vadeli düşünmemiz lazım. Türkiye'yi dünyanın sayılı bir ülkesi yapma idealimiz var. Türkiye'nin 3 alanda üstünlüğü var. Tarım, coğrafi konum ve genç nüfus. Bunları bir araya getirip Merkez Türkiye Projesi'ni oluşturduk" dedi.

Proje hazırlanırken, iş dünyasından önemli isimler, akademisyenler ve ekonomistlerden destek alındığını; uzun ve detaylı değerlendirmeler yapıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 2035 hedefiyle ilgili "Kim öle kim kala" sözlerine cevaben şu ifadeleri kullandı:

"Proje ilk katma değerini 2017 yılından itibaren doğuruyor. 2035 hedefinin konmasının nedeni, etap etap büyüen ve olgunlaşan projenin sonudur. 2035'ten sonra Türkiye yaşılılar sınıfına geçecek. 2035'e kadar Türkiye'nin insani gelişmişlikte 69. sradan 20. sıraya sıçraması lazım."

'Diyanet İşleri Başkanı'nı uyarıyorum

İktidar partisinin "israfa meşruiyet kazandırmak" için Diyanet İşleri'ni kullandığını öne süren Kılıçdaroğlu, Mehmet Görmez'e "Sakın bu tuzağa düşmesin" uyarısında bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, Papa'yı örnek göstermesini eleştirdiği Erdoğan'a da "Sen Papa'yı örnek göstereceğine Peygamber efendimizi neden örnek göstermiyorsun?" sözleriyle yüklendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir