Kılıçdaroğlu: Komşularla barışmak için düzenleme geliyor mu?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğine ilişkin olarak, "Bütün komşularla kavgalıyız, bütün komşularla barışı sağlamak için bir düzenleme geliyor mu?" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki bir tekstil fabrikasında işçilerle öğle yemeği yiyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Gebze'deki Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, bu anayasa değişikliğinin toplumun işsizlik sorununu çözmeyeceğini, ekonomik istikrarı getirmeyeceğini, ülkenin büyüme hızına fayda sağlamayacağını kaydederek, şunları söyledi:

"Bütün komşularla kavgalıyız, bütün komşularla barışı sağlamak için bir düzenleme geliyor mu? Hiçbir düzenleme yok. 'Taşeron işçilerin sorununu çözecek, onlara kadrolu işçi statüsü verilecek' diye biz bu anayasa değişikliğini getiriyoruz şeklinde düşünen vatandaşlarım olabilir. Bu anayasa değişikliği taşeron işçisinin sorununu çözecek mi? Onu da çözemez, mümkün değil. Yok öyle bir şey. Ekonomide istikrarı sağlayacak hiçbir düzenleme yok. O zaman soru şu; bu anayasa değişikliği, memleketin bu kadar derdi, sorunu varken niye milletin gündemine geldi?"

Hayır çıkarsa "Herkes rahat bir nefes alacak" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Sayın cumhurbaşkanı seçimle geldi, 2019 yılına kadar zaten görevinin başında. Kimse bir şey söyleyebilir mi? Hayır. Kim seçti, vatandaşlar seçti. Vatandaşın tercihi başımızın üstüne. Binali bey zaten yerinde, Başbakan. Biraz da ona çalışıyoruz, Başbakanlığı gitmesin diye, Başbakanlık görevini yapsın diye. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana başbakanlık kurumu var. Niye kaldırıyoruz? Osmanlı'da da başbakan vardı, adı da veziriazamdı. Şimdi biz tarihimizi de reddediyoruz. Tarihimizle gurur duyuyoruz. Niye tarihimizi reddediyoruz. Başka ne olur? Parlamento görevini yapıyor. 'Hayır' çıkarsa da parlamento görevini yapar. Bakanlar görevinin başında, hükümet görevinin başında. Niye kaos olsun."

Bu konularda ilginizi çekebilir