Kılıçdaroğlu, MÜSİAD ve TUSKON'u ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik ziyaretlerine MÜSİAD ve TUSKON'la devam etti. İlk kez bir CHP Genel Başkanı, MÜSİAD'ı ziyaret etmiş oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Nasıl bir cumhurbaşkanı" konusunda görüş alışverişinde bulunmak için Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (MÜSİAD) ziyaret etti. Böylece ilk kez bir CHP Genel Başkanı, MÜSİAD'ı ziyaret etmiş oldu.

Yaklaşık 1 saat başbaşa görüşen Kılıçdaroğlu ve Olpak daha sonra kameraların karşısına geçti. Genel Başkan olarak MÜSİAD'a ilk kez geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Düşüncelerimizi karşılıklı olarak paylaştık. Ülkenin genel sorunlarını da konuştuk. Çok memnunum" dedi.

Cumhurbaşkanı adayını belirlemekle için her kesimden görüş aldıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, bu ziyareti de o kapsamda yaptıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Kuşkusuz her siyasal parti bir Cumhurbaşkanı belirleyecek. Keşke halkın da Cumhurbaşkanı adayı belirleme şansı olsaydı. Biz adaylarımızı belirlerken STK'ların düşüncelerini almak istiyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ile konuşmuş olmaktan mutlu olduklarını söyleyen MÜSİAD Başkanı Nail Olpak da, "Kişiler bazında bir konuşmayı gündeme getirmedik. Nasıl adayların doğru olacağı konusunda temel prensipleri konuştuk" dedi.

Netleşmiş bir Cumhurbaşkanı adaylarının olup olmadığını soran gazetecilere Kılıçdaroğlu, "Gazeteleri biz de okuyoruz. Birden fazla aday var. Aday olmak isteyenler var., Bizim arzu ettiğimiz isimler var. Gittikçe süre daralıyor. Daha sağlıklı , daha tutarlı, toplumun her kesiminin onay verebileceği bir aday belirlemeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Bahçeli'yle yarın gerçekleştirecekleri görüşmeye bir aday ismiyle gitmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin çatı aday belirleme konusunda söyleyeceklerini kendisinin de merak ettiğini söyledi.

 

MÜSİAD'ın ardından TUSKON'a geçti

 

17-004.jpg

 

MÜSİAD ziyaretinin ardından TUSKON'a geçen Kılıçdaroğlu, yaklaşık 45 dakika basına kapalı yapılan görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biz, düşüncelerimizi aktardık. TUSKON yetkilileri de kendi düşüncelerini aktardı. Çalışmalarımıza önemli katkı olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı için bir aday önerdiler mi?" sorusuna, "Hayır, herhangi bir aday ismi konuşulmadı, genel konular üzerinde görüşüldü" yanıtını verdi.

"Adayın ismi ne zaman netleşir? Tarih verebiliyor musunuz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Tarih vermek bugünden mümkün değil. Daha bizim görüşmeler devam ediyor ama en kısa sürede açıklayacağız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, isim üzerinde herhangi bir yorum yapılmadığının altını çizerek, değişik isimler olduğunu, onları gelecek günlerde değerlendireceklerini söyledi.

"Gündemimizde Sayın Gül yok"  

MHP'nin çatı adaylığı konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isminin gündeme geldiği iddiaları hatırlatılarak sorulan "CHP, Abdullah Gül'ün çatı adaylığı konusuna nasıl bakıyor?" sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli, bu konuda böyle bir düşüncesinin olmadığını, böyle bir konuşmasının olmadığını ifade etti. Dolayısıyla yorum yapmak söz konusu değil. Ayrıca sayın Gül, Danıştay toplantısından sonra tarafsızlığını büyük ölçüde yitirdiğini ortaya koydu. Bizim gündemimizde Sayın Gül yok" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir