Kılıçdaroğlu: Olayın takipçisi olacağız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, önce Manisa Devlet Hastanesini ardından Soma'da kazanın meydana geldiği madeni ziyaret ederek incelemelerde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu, Soma'daki maden kazasına ilişkin, "Ben bütün yurttaşlarıma şu sözü veriyorum Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olarak biz bu olayın takpçisi olacağız" dedi.  

Kılıçdaroğlu, Soma ilçesinde maden faciasının yaşandığı kömür ocağı sahasını ziyaret etti.  

Madene gelişinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, ilk olarak maden ocağı girişinde incelemerde bulundu.  

Kılıçdaroğlu'na bu sırada bazı vatandaşların çalışmaların yavaş yürütüldüğü iddiasıyla sesini duyurmaya çalıştıkları gözlendi.  

Ziyareti kapsamında AFAD'ın mobil tırında ve kriz merkezinde  brifing alan Kılıçdaroğlu ayrılmadan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  

Çok üzüntülü olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, olayın ayrıntılarının ve neden meydana geldiğinin zamanla ortaya çıkacağını belirtti. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: 

''Ben bütün yurttaşlarıma şu sözü veriyorum CHP olarak bu olayın takipçisi olacağız. Bilirkişi önümzdeki süreç içinde devreye girecektir o bilirkişilere peşinen buradan seslenmek istiyorum vereceğiniz rapoarlar ölen her yurttaşımızın hak aramasını sağlayacak raporlardır. Elinize vicdanınıza koyup raporları öyle düzenleyin, doğru raporlar düzenleyin. Sonuçta burada 100'ü 200'ü aşkın kişi hayatını kaybetti. Bunların alileri çoluk çocukları var, dolayısıyla biz önümüzdeki süreçte daha dikkatli daha tutarlı olmalıyız. Ölen işçiler emek harcadılar alın teri döktüler bazılarını hastanede ziyaret ettim, yakınlarıyla konuştum gerçekten onlar da çok üzüntülüler." 

Hastanede yaralıları da ziyaret ettiğini ve madenci yakınlarınının çalışmaların daha hızlı olmasını istediklerini belirten Kılıçdaroğlu daha sonra Soma Kömür İşletmeleri'nden ayrıldı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir