Kılıçdaroğlu özerklik sözü verdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Hakkari'de düzenlenen mitingde kürt sorununu çözeceğini söyledi ve özerklik sözü de verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HAKKARİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İktidara gelmeleri durumunda yerel yönetimlerin özerklik şartını olduğu gibi kabul edeceklerini söyledi.

Partisince Bulvar Caddesi'nde düzenlenen mitinge katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan olduğu takdirde ilk ziyaret edeceği ilin Hakkari olacağını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari'de yaptığı mitinge değinen Kılıçdaroğlu, "Geldi burada miting yaptı, Hakkarili esnafımız kepenk kapattı. Çıkmış Belediye Başkanını suçluyor. Arkadaş önce bir düşün, sen Başbakanlık yapıyorsun. Esnaf kepenk kapatıyorsa bir dert var demek ki otur o dertle ilgilen" diye konuştu.

Özerklik şartını kabul edeceğiz

İktidara gelmeleri durumunda yerel yönetimlerin özerklik şartını olduğu gibi kabul edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Böylece yerel yönetimlerin güçlü olması, halka daha iyi hizmet vermesi söz konusu olacak. Belediye başkanlarının Ankara'ya gidip para dilenmesini ortadan kaldıracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "Kürt sorunu yok" dediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Anadilde öğrenim için de mücadele vereceğiz

"Böyle bir sorun var mı? Yine üç sefer söyledim biliyor musunuz? Belki Ankara'dan Recep Bey duyar. Böyle bir sorunun varlığını Hakkarililerden duymuş oldu.

Etnik kimlikten, inançtan kaynaklı bir dert varsa, çözmeye hazırım. Elimi taşın altına koymaya hazırım. Doğu batıya, kuzey güneye selam vermeli.  Anadilde öğrenim konusunda da mücadelemizi hep birlikte yapacağız. Kimse bundan şüphe etmesin. Az önce belediye ziyaretinde eski bir muhtar ile görüştüm. 'Bu ülkede, bağımsız bir ülkede kardeşçe beraber yaşamak istiyoruz' diyor. Tıpkı Nazım Hikmet'in dediği gibi 'Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe' yaşayacağımız Türkiye'yi beraber kuracağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir