Kılıçdaroğlu provokasyonlara karşı uyardı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, vatandaşları provokasyona karşı uyararak,"Size bir saldırı yapılırsa asla ve asla karşılık vermeyin" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Gebze mitinginde yaptığı konuşmada, huzurlu ve  barış içinde yaşayan bir Türkiye istediklerini ifade ederek, bir daha Gebze'ye Başbakan olarak gelmeyi arzuladığını söyledi.

En büyük güvencesinin halk olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Gebze'nin son 15 yılda en hızlı gelişen ilçelerden biri olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, Gebze'de Kocaeli nüfusunun önemli bir kısmının yaşadığını ve burada onbinlerce işçinin çalıştığını dile getirerek, "alın terinin merkezi" olan Gebze'de insanlarla buluşarak Kocaeli'nin sorunlarını burada tartışmak istediklerini bildirdi.

Hiçbir provokasyona prim verilmemesi için geçen dönemde yazılı açıklama yaptığını anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Çünkü, 'abbas yolcu' provokasyon yapıyor. Milleti bölüyor. Asla bölünmeyeceğiz. Beraber olacağız, ister güneyde, ister kuzeyde. Bölünmeyeceğiz ve provokasyona asla ve asla prim vermeyeceğiz. Bakınız geçen gün, gencecik çocuğumuz 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Babalarımız bize şunu öğretti; 'Allah kimseye evlat acısı vermesin". O acıyı yaşayanlardan birisi olarak söylüyorum, Allah kimseye evlat acısı vermesin. Sadece Berkin hayatını kaybetmedi. Ertesi gün bazı olaylar oldu. Burak Can, o da hayatını kaybetti. O da bizim evladımız, o da bizim çocuğumuz. Askerden yeni gelmişti. 22 yaşında annesinden izin istiyor, 'anneciğim dışarıya çıkacağım' diye, 'çık olaylara bulaşma diyor' ama önce elektrikler söndürülüyor, ondan sonra provokasyon yapılıyor ve Burak Can hayatını kaybediyor. Buradan açıkça söylüyorum, bütün Türkiye'ye 'başınız sağolsun' diyorum, ölen her çocuk bizim çocuğumuzdur. Aynı gün Elazığlı bir hemşehrimiz de Tunceli'de hayatını kaybetti. 'Sıkılan bir biber gazlarından etkilendiği' ifade ediliyor. Kalp krizinden öldüğü açıklandı. O polis kardeşimin ailesine de başsağlığı diliyorum. Ona da 'Allah rahmet eylesin' diliyorum. İnsanımızı seviyorum. Ülkemi seviyorum, bana oy versin, vermesin bütün vatandaşlarımı başımın üstünde taşımaya hazırım."  

"Size bir saldırı yapılırsa asla ve asla karşılık vermeyin"

Bu bölgenin sanayinin başkenti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sanayicilere seslenerek, asla ayrımcılık yapmayacağını söyledi.

"Ben sadece birşey bekliyorum. Üretin, istihdam yaratın, fabrikalar çalışsın, bacaları tütsün, siz şu görüştensiniz ya da bu görüştensiniz diye ayrım yapmayacağım" diyen kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün sanayicileri ve işçileri kucaklayacağım, onlar ürettikçe ben gurur duyacağım. Ayrılık ne demektir. İş veren kardeşlerime sesleniyorum, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bizi eleştirdiğiniz zaman ertesi gün kapınıza vergi müfettişleri gelmeyecektir. Tam tersine eleştirilerinizi dikkatle izleyeceğiz. Dikkatle değerlendireceğiz. Çünkü biz baskı kurmayacağız. Biz özgürlükten yana bir partiyiz. Herkes konuşsun, konuşan Türkiye'yi savunacağız. Herkesin düşüncesini özgürce açıkladığı bir Türkiye ne güzel. En büyük arzumuzun bu olması gerekir. Birlikte yaşayacağız bu topraklarda. Hava ne güzel, bir bahar havası. 30 Mart'ta sandığa gideceğiz. Bir bahar havası içinde gideceğiz, bir demokrasi şöleni içinde gideceğiz. Herkes oyunu kullanacak, demokrasimizi biraz daha pekiştireceğiz. En büyük arzum bu. O nedenle söylüyorum, 'abbas yolcu' provokasyon çıkarmaya çalışacaktır. Milleti birbirine düşürmeye çalışacaktır, çok dikkatli olmanız gerekiyor. Sizden özellikle isteğim bu, çok dikkatli olun. Size bir saldırı yapılırsa asla ve asla karşılık vermeyin. Bekleyin, ayın 30'u gelecek ve demokrasiyi yaşatacağız bu ülkede. Beraber mücadele edeceğiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir