Kılıçdaroğlu, TESK'e sitem etti

CHP Lideri, "Biz sizi savunduk, siz başka yeri savundunuz. Bizi savunmanızı istiyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TESK Genel Merkezini ziyaret ederek Genel Başkan Bendevi Palandöken ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, esnaf ve sanatkarların problemlerini bildiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, esnaf ve sanatkarlara bir siteminin olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Kusura bakmayın. Madem birbirimizi seviyoruz, birbirimizle oturup konuşacağız, ben sitemlerimi de yapacağım size. Sizi destekliyoruz, sizinle ilgili yapılan haksız düzenlemeleri protesto ediyoruz, yeri geldiğinde sizin için biz Meclis'in Genel Kurulu'nu terk ettik, yapamazsınız bunu diye. Ama sonuçta biz sizi savunduk, siz başka yeri savundunuz. Bizi savunmanızı istiyoruz. Sizin yanınızdaysak, sizi savunuyorsak, sizin çıkarlarınızı savunuyorsak, 'esnaf bu ülkenin çimentosudur' diyorsak o zaman sizin desteğinize ihtiyacımız var."

Taksicilere bir kereye mahsus ÖTV'siz araç sözü

Kemal Kılıçdaroğlu, taksici ve kamyoncuların da TESK üyesi olduğunu hatırlatarak, taksicilerin can güvenlikleri olmadığı için korumalı taksi istediklerini anımsattı.

Taksilerin, korumalı taksilerle değiştirilmesi ve bunun için bir kereye mahsus olarak ÖTV alınmaması talebinde bulunduklarını belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasına, "Son derece haklı bir talep, yerine gelmiyor. Defalarca söyledik, kanun teklifi verdik gelmiyor. Bunu sağlayacağız, bütün taksici esnafın bunu bilmesi lazım" sözleriyle devam etti.

 

"Seçim arifesinde ilk ziyaret"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kılıçdaroğlu'nun ziyarete "Nisan müjdeleriyle" geldiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu ile daha önceki görevleri sırasında birlikte çalıştığını anlatan Palandöken, Kılıçdaroğlu'nun her zaman esnafın yanında olduğunu söyledi.

CHP Lideri'nin esnafın koşullarını "ezbere bildiğini" belirten Palandöken, Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantılarında TESK'in ve esnafın genel taleplerinin yanında olduğunu bildirdiğini de hatırlattı.

"Genel Kurulumuza geldi, bir ilki yaşattı bize ana muhalefet lideri olarak. O zaman Hükümetin Sayın Başbakanı da yanımızdaydı. Hatta oradaki o ortak görünümleri ülkedeki bir çok siyasi gerginlikleri bile sona erdirdi. Kendisinin ne şekilde uzlaşmacı, ne şekilde esnaf ve zanaatkarlarla birlikte hareket ettiğini biliyoruz" diyen Palandöken, seçim arifesinde TESK'i ziyaret eden ilk siyasi parti olduğu için CHP'ye teşekkür etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir