Kılıçdaroğlu: Vallahi dedikodudan bıktım

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili ''Meclis Başkanı seçildi, bitti. Vallahi dedikodudan bıktım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili ''Meclis Başkanı seçildi, bitti. Vallahi dedikodudan bıktım" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir an önce hükümeti kurma görevini vermesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Meclis Başkanlığı seçimi bitti. Mesele bitmiştir. Eski hastalıklardan kurtulmamız lazım. Vallahi dedikodudan bıktım. Koalisyon için 14 maddelik ilkelerimiz hazırladık ve açıkladık. Maddelerden birisi taşeron işçiliği kaldırması... Bunları açıkladık. Kanayan bir yara var ve tamir edilmesi gerekiyorsa üzerinde durmalıyız.

Doğal bir gecikme değil

Gecikme doğal bir gecikme değil, Sayın Cumhurbaşkanının bir an önce görevlendirmeleri yapması gerekiyor. Yeminler edildi Meclis Başkanı seçildi Divan'ın oluşması için de üzerimize düşeni yaptık.

Cumhurbaşkanı kime görev verecek bilmiyorum

Sayın Cumhurbaşkanı kime görev verecek bilmiyorum, bakalım onlar ne düşünüyorlar öğrenmiş olacağız. Bakın biz ilkelerimizi hazırladık, kamuoyuna duyurduk. Siz de ilkelerinizi açıklayın. Oturalım konuşalım. Demokrasi uzlaşma rejimidir. Bir dayatma kültürümüz de yok. Ama eğer kanayan bir yara varsa, bu yaranın mutlaka onarılması gerekiyorsa bunun üzerinde de durulması lazım. Taşeron işçi kanayan bir yara değil mi? Asgari ücrete ömür boyu mahkum edilen sistem değil midir? Evet budur. Bunun adı çağdaş kölelik midir, evet budur.

Geçici hükümet uzun süre devam edemez

Türkiye'nin uzun süre geçici bir hükümetle yönetilmesi doğru değil. Bir an önce hükümetin kurulması lazım. Eğer koalisyon oluşmayacaksa seçime gidilir gereken yapılır. Geçici bir hükümet uzun süre devam edemez. Sağlıklı karar alamazlar.''