Kılıçdaroğlu, Yenikapı mitingine katılıyor

CHP Lideri'nin pazar günü Yenikapı'da düzenlenecek olan 'Demokrasi Mitingi'ne katılacağı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Ağustos Pazar günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacak.

Kılıçdaroğlu, daha önce İzmir'de miting düzenleyecekleri için Yenikapı'daki mitinge katılamayacağını açıklamıştı. Bu durum üzerine Erdoğan ve Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na çağrısını yenilemişti.

CHP yönetimi, İstanbul Yenikapı'da bu pazar yapılacak olan "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne daveti değerlendirmek üzere dün olağanüstü toplandı. 

CHP MYK toplantısı sonrası açıklama yapan sözcü Selin Sayek Böke, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı mitingine katılacağını açıkladı. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu karar sonrasında Başbakan Yıldırım ile  bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yıldırım-Kılıçdaroğlu görüşmesinde mitingin detayları ele alındı.

Kılıçdaroğlu, Yenikapı'da yapılacak olan mitingde dev bir Atatürk posteri olmasını istedi ve bundan daha büyük bir afiş ya da posterin yer almaması gerektiğini söyledi. CHP lideri devlet protokolü ve konuşma sürelerinini belli olmasını istedi.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Kılıçdaroğlu'nu arayarak mitinge katılmasının önemli olduğunu söylediği öğrenildi.

'Cumhuriyetimizi ve tam demokrasiyi savunacağım'

Kılıçdaroğlu mitingle ilgili sosyal medya hesabından, "Ülke birliğine kastedenlere karşı durabilmek darbeye verilecek en iyi cevaptır. 7 Ağustos'ta Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde olacağım. Darbeleri yok etmenin tek yolu cumhuriyetin kurucu değerlerini diriltmektir. Birliğimizi sağlayan bu değerler Yenikapı'da haykırılmalıdır! CHP, her zaman halkın sesine kulak vermiştir. Ülkemizin geleceği için, Yenikapı'da Cumhuriyetimizi ve tam demokrasiyi savunacağım!" açıklamasını yaptı.