Kılıçdaroğlu, YGS savcısına seslendi

Kılıçdaroğlu, "Ankara başsavcısına sesleniyorum, soruşturma gizliyse nasıl hükümete bilgi verdin?" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEKİRDAĞ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ mitinginde YGS soruşturmasını yürüten Ankara başsavcısına seslendi. Kılıçdaroğlu, "Savcılık kararı açıklanmadan gitti savcılıktan bilgi aldı. Ondan sonra da sınav sonuçlarını açıkladı. Yasalara göre soruşturmalar gizlidir ve açıklama yapıyorlar, 'Hepsini öğrendik, kopya çekilmemiş' diyorlar. Nereden öğrendin?" diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'da partisince düzenlenen mitingden önce bazı açılış törenlerine katıldı. Gençlik Merkezi ve Belediye Konservatuvarı'nın açılışına katılan Kılıçdaroğlu, öğrencilerin seslendirdiği şarkıları dinledi. Belediye tarafından Muratlı Caddesi üzerine yaptırılan alt ve üst geçitin temel atma töreninde katılan Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç'la beraber temele ilk kazmayı vurdu.

Daha sonra Cengiz Topel Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, 12 Haziran'da "Yalanın, talanın sonunun görüneceğini, halkın iktidarının iş başına geleceğini" söyledi. Kılıçdaroğlu, devletin resmi rakamlarına göre bir yılda artan yoksul sayısının 818 bin olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir başbakanın, yoksul sayısının resmi rakamlardan çok daha fazla olduğunu söylediğini kaydetti.

"Bunu itiraf etti. Bunlar yolsuzluğu, yoksulluğu önleyemez. Biz 'Hemen yoksulluğu önleyeceğiz ve aile sigortasını hayata geçireceğiz' dedik. Hiçbir yerde onun yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, "Sen yedi sülaleni zengin edeceksin, köşeyi döndüreceksin. Vatandaşa gelince kaynak yok diyeceksin. Biz halkın iktidarında halk için kullanacağız" dedi.

Savcılık kararını açıklamadan bilgi aldı

"YGS'de şifre" iddialarına da değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 milyon 700 bin öğrencinin umutlarının söndürüldüğünü belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Adam önce inkar etti, sonra 'sehven oldu', sonra 'şifre var, ne yapalım?' diyor. Bunu söyleyen adamın koltuğunda oturması ahlaki midir? Ona arka çıkıyorlar, 'Sen koltuğunda otur' diyorlar. 1 milyon 700 bin çocuğumuzun ailelerine sesleniyorum, çocuklarımızın geleceğini, umudunu söndüren insanların şifresini bozun. O insanları sandığa gömelim. Sandığa gömelim, mücadelemizi beraber yapalım.

 Savcılık kararı açıklanmadan gitti savcılıktan bilgi aldı. Ondan sonra da sınav sonuçlarını açıkladı. Yasalara göre soruşturmalar gizlidir ve açıklama yapıyorlar, 'Hepsini öğrendik, kopya çekilmemiş' diyorlar. Nereden öğrendin? Ankara başsavcısına sesleniyorum, soruşturma gizliyse nasıl hükümete bilgi verdin, o şifreli sınavı yapan insana nasıl bilgi verdin? Sen iktidarın borazanlığını mı yapacaksın yoksa bu ülkenin Cumhuriyet Savcılığını mı?"

Emeklilerin durumlarından memnun olmadığını, 9 milyon emekli bulunduğunu, eşleriyle sayılarının 18 milyonu bulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, emekliler için intibak yasasını çıkaracaklarını ve milli gelir artışından pay vereceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, emekliler ve ailelerinin bir partiyi iktidar yapacak güce sahip olduklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, her kesimin sorunlarıyla ilgilendiklerini, çözüm ürettiklerini ve tüm projelerinin insan odaklı olduğunu vurguladı.

Denizfeneri'ni unutmayacağız

Kılıçdaroğlu, halkın iktidarını kurmak için yola çıktıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Deniz Feneri'ni unutmayacağız. Buradan Ankara cumhuriyet Başsavcısı'na sesleniyorum; YGS'de bu kadar hızlı davrandın. Gittin, soruşturmanın gizliliğini de ihlal ettin. Şimdi sana bir görev düşüyor. Eğer sen iktidarın güdümünde değilsen Deniz Feneri davasını süratle aç. Niye bekliyor bu dava? Baskı kuruyorlar savcıların üzerinde, 'davayı açmayın' diye. Yetimin hakkını korumak için çaba harcayan insanlara engel olunur mu? Bunlar olur, çünkü bunlarda 'yetim hakkı yemek ayıptır, günahtır' diye bir kavram yok. Bunların mideleri her türlü yiyeceği kaldırır.''

Bu konularda ilginizi çekebilir