Kılıçdaroğlu'dan MİT TIR'ları açıklaması

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntülerin yayınlanmasını değerlendiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, gerçeklerin ortaya çıktığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da, ressam Yaşar Çallı'nın Emek Mahallesi'ndeki atölyesini gezdikten sonra çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili görüntülerin yayınlanmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''O TIR'lar için hükümet hep insani yardım dedi. Ben de hep şunu söyledim insani yardım nasıl olur da halktan gizlenir? Tam tersine medya eşliğinde yardım götürülür. Kimlere verilirse verilir ama gerçek ortaya çıktı. Bütün görüntü ve belgelerle silah gidiyor. Hukukun üstünlüğünü benimsemiş anayasasında hukuk devleti yazan bir ülkenin bu tür ilişkilere girmiş olması bu Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyor. Elbette yardım götürülür ama ilaçların altına bombaları gizleyerek ve sonra bunu inkar ederek belgeler ortaya çıktıktan sonra kabul ederek bir zikzak çizerseniz bu Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmaz. Bu tarihimize yakışmaz. Söyledim yine söylüyorum Suriye'de dökülen kanların ana sorumlulularından birisi bu iktidardır. Hükümet dünya kamuoyu önünde umarım daha zor duruma düşmez.''

Bu konularda ilginizi çekebilir