Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a 'emeklilik' yanıtı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Diyor ki 'Ben işçi emeklisiyim, ben senin Emekli Sandığı emeklisi olduğunu ispat edersem istifa eder misin?" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇUMRA/KARAPINAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Diyor ki 'Ben işçi emeklisiyim, sen memur emeklisisin'. Recep Bey, Allah aşkına bir de ağzından doğru laf çıksın. Ben senin Emekli Sandığı emeklisi olduğunu ispat edersem istifa eder misin?" dedi.

Konya'nın Karapınar ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda halka kitap etti.

Halkın partisi olarak dertleri dinlemeye ve çözümlerini anlatmaya geldiklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Diyor ki 'Ben işçi emeklisiyim, sen memur emeklisisin' diyor. Recep Bey, Allah aşkına bir de ağzından doğru laf çıksın. Ben senin Emekli Sandığı emeklisi olduğunu ispat edersem istifa eder misin? Bir daha söylüyorum. Karapınar Meydanı'ndan söylüyorum... Recep Bey, ben senin Emekli Sandığı emeklisi olduğunu ispat edersem çıkıp milletten özür diler misin? Bakın söylüyorum, desin ki 'Ben emekli sandığı emeklisi değilim'. Biz adamın kitabını biliriz. Adamın ruhunu biliriz. Gözüne bakınca onun doğru söyleyip söylemediğini anlarız. Yiğit adam doğru konuşur. Yiğit adam namuslu adamdır. Yiğit adam verdiği sözün arkasında durur. Yiğit adam halkı için çalışır. Halkı için mücadele eder. Yiğit adam siyasette zenginleşmez. Yiğit adam siyasette vatandaşa hizmet eder, vatandaşa hükmetmez zalim olmaz. Vatandaşın ekmeğine göz dikmez. Yiğit adam sapına kadar yiğit olur."

Anayasa değişiklik paketine de değinen Kılıçdaroğlu, "12 Eylülde efendim bu demokrasiyi getiriyormuş. Hangi demokrasiyi... Siz Allah aşkına telefonlarınız dinleniyor diye korkmuyor musunuz? Bu nasıl demokrasi? Böyle demokrasi olur mu?" diye konuştu.

Kendi iktidarları döneminde uzaktan kumandalı hükümet olmayacakları sözünü veren Kılıçdaroğlu, "Tek komutanlarının halk olacağını" ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir