Kılıçdaroğlu'ndan çözüm süreci eleştirisi

Köşk seçimi çerçevesinde Hak -İş'i ziyaret eden Kılıçdaroğlu, sivil toplum örgütlerine yönelik ziyaretlerini sürdürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Köşk seçimi kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. CHP Liderinin bugün TOBB'u da ziyaret etmesi bekleniyor. Ziyaretler kapsamında Hak-İş’e gelen Kılıçdaroğlu burada örgüt temsilcileri ile görüştü. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu PKK tarafından kaçırılan çocuklar için “Bu konuda mazerek üretmek yanlış” dedi.

''Çocukların kaçırılmasını savunmak mümkün değildir" diyen Kılıçdaroğlu, "Kaçırılan çocuklara gerekçe üretmek de doğru değil. Arkasındaki iddiaların ne olduğunu bilmiyoruz. Varsa öyle bir veri çıkar kamuoyuna açıklarlarsa biz de o zaman düşüncelerimizi ifade etmiş oluruz" dedi.

"Güvensizlik üzerine inşaa edilen bir süreç başarıya ulaşamaz"

Hükümetin çözüm sürecine de değinen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Acaba çözüm süreci mi çözümsüzlük süreci mi anlamakta zorluk çekiyorum. Bir ülkenin başbakanını düşününün kaçırılan çoçuklar var hükümeti ağlama duvarı haline getirmiş. Sanki kendisi değil de başka birisi başbakanlık yapıyor. Çözüm için başka yerleri arıyor. Ne olursunuz bunları çözün diye. Ben Türkiye'nin en büyük sorununun bu hükümet tarafından çözüleceğine inanmıyorum. Çözüm süreciyle ilgili neyi düşünüyorlarsa çıksınlar açıklasınlar. Biz şunları yaparak bu sorunu çözeceğiz diye. Karşılıklı güvensizlik üzerine inşaa edilen bir süreç başarıya ulaşamaz.''

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı direnişinin yıldönümünde gözaltına alınan CNN muhabirine tepkisi yönelik ise  “Gerçekten hayret ediyorum. Medya ile alay edilmesi beni rahatsız ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir