Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Dokunulmazlıklar konusunda CHP'nin tavrı çok açık, çok net, kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlıklar kalksın" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Asgari ücret yılbaşında bin 300 lira oldu. Asgari ücretli kardeşim kimin sayesinde bu artışı aldığını sormalı. Oturup sorgulayacaksın beni kim düşündü. Soruyu vicdanına sorarsan eminim vicdanın sana CHP cevabını verecektir.

İki kazık attılar sana. Senin aylığından işsizlik sigortası aylığına para kesiliyor. Senin paranla sana propaganda yapılıyor. Buna itiraz etmesi gereken sendikalar. Onlar senin haklarına sahip çıkmak yerine Kamboçya'ya gezmeye gidiyorlar. Senin hakkını savunan yok, senin hakkını emekten yana olan biz savunuyoruz, bunu sakın unutma işçi kardeşim.

Daha asgari ücretini almadan iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Zam alacağım diye sevinirken mutfağın yangın yerine geldi. Zam yaparak yönetilen başka bir ülke var mı? Her şeye zam yaptınız. Daha bin 300 liranın cebini görmediği süre içinde mutfağında yangın çıkardılar. Bunu daha iyi önümüzdeki günlerde göreceksin. Belki şunu diyeceksin; keşke bu zammı yapmasalardı mutfağımda bu kadar yangın olmasaydı.

“Zam yapılarak bir ülke yönetilmez”

İşçi kardeşim daha sen zamlı asgari ücreti almadan mutfağından çıkan yangına bak. Her şeye zam geldi. Nasıl geçineceksiniz? Kim benden yana politika yürütüyor bunu sormanız lazım. Zam yapılarak bir ülke yönetilmez.

Terör sorunu için de bir araya gelmeliyiz

Doğu’da Güneydoğu’da ne oluyor? Biz evimizdeyken o insanlar sokağa çıkma yasağı altında ne yapıyorlar acaba. 2002′de geldiklerinde terör yoktu, 2016 Türkiye yangın yeri. Bu ülkeyi kim yönetiyordu bu ülkede bunlar olurken. Bunların polisi bunların güvenlik güçleri yok mu? Böyle bir durumda bunun kahrını vatandaş çekiyor. Terör sorunu çözülecekse adres İmralı değil Meclis’tir. Bırakın PKK terörünü şimdi de IŞİD terörünü getirdiler. Türkiye’yi terör belasından kurtarmalıyız. Nasıl Anayasa için bir araya geliyorsak terör sorunu için de bir araya gelmeliyiz.

“Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kaldırılmalı”

Kuvvetler ayrılığı işlemez hale geldi. Siyasi partiler yasasında lider sultasını egemen kılarsanız, o milletvekili mecliste iradesini ortaya nasıl koyacak. 12 Eylül’de darbe hukukunun değişmesi konusunda teklif hazırladığımızı Başbakan’a da söyledik. Dokunulmazlıklar konusunda kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalıdır. Bu konuda CHP’nin tavrı nettir.