Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Al dosyaları gel'

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sarıgül hakkındaki dosya iddialarına Gaziantep'ten yanıt verdi. CHP lideri Başbakan'a, "Al dosyaları gel, önüme koy. Mahçup olayım" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sarıgül hakkındaki dosya iddia ilişkin, "''Al dosyaları gel, şak şak şak önüme koy. ben de diyeyim ki çok mahcup oldum. Gelebilir mi? Gelemez. Gelmesi için alnının temiz olması lazım'' dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin aday tanıtım toplantısına katılmak için Gaziantep’e geldi. Kılıçdaroğlu, katıldığı aday tanıtım toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sarıgül hakkındaki dosya iddiasına cevap verdi. Kılıçdaroğlu, ''Al dosyaları gel, şak şak şak önüme koy. ben de diyeyim ki çok mahcup oldum. Gelebilir mi? Gelemez. Gelmesi için alnının temiz olması lazım'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdiği yönelik eleştirilerine şöyle devam etti:

Açıklamazsan namertsin

Devlet memuriyetine girdiğim tarihten bu yana benim mal varlığım ortada. Benim çocuklarımın gemicikleri yok. Onun çocuklarının var. Senin hakkında dosyalar var açıklayacağım diyor. Açıklamazsan namertsin Recep Tayyip Erdoğan.  Şimdi birlik zamanıdır. Beraber olma zamanıdır. Şimdi farklı bir zaman. Şimdi birleşeceğiz, güçlerimizi birleştireceğiz. Şimdi Türkiye’yi aydınlığa çıkarma zamanı. Çöpten kağıt toplayan çocuklarımız olmasın, sokakta dilenen çocuklarımız olmasın.

"Vatanseverlik hiç kimsenin tekelinde değildir" 

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın TÜSİAD Başkanı ile ilgili sözlerini de eleştirdi. CHP lideri, "Bu ülkede hiç kimse bir başkasını ihanetle suçlayamaz. Vatanseverlik hiç kimsenin tekelinde değildir" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir