Kılıçdaroğlu'ndan Gül'e 4+4+4 çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Köşk'e gönderilen 4+4+4 yasasına ilişkin "Önümüzdeki süreçte göreceksiniz yasanın ne kadar büyük sorunlar yarattığını. Umuyorum Sayın Cumhurbaşkanı bu süreci dikkate alır ve değerlendirir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA -CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, eğitim yasasıyla ilgili olarak eğitimcileri çağırıp görüş alabileceğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanının 8 yıllık kesintisiz eğitimden ne tür bir zarar gördü bu halk, ne tür zarar gördü öğrencilerimiz ki 4+4+4'e geçiyoruz. Bunun yanıtını önce öğrenmek zorundadır" dedi. 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi'nde, Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte bu sabah kahvaltıda buluştu. 
 
CHP Genel Başkanı, kahvaltıdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının görüşmeye ilişkin sorusuna Kılıçdaroğlu, "Güzel bir görüşme oldu. Sayın Başkan yaptığı çalışmaları kısmen anlattı. Kısmen diyorum, çünkü yaptıkları çok fazla. Başarılı bir belediye başkanımız. Ekibiyle beraber yaptığı çalışmaları özetledi bize. Bundan son derece mutlu olduk. Bana ayrıca çalışma programını da verdi ama ben kendisine yaptığı çalışmalar eğer bir özet olarak bana gönderirse bir Salı toplantısında yaptığı çalışmaları açıklayacağım" dedi. 
 
"19 Meclis üyesiyle birlikte bir takım söylentiler vardı. Kahvaltıda bu üyeleriniz var mıydı ya da bu konuya ilişkin" sorusuna da CHP Genel Başkanı, "Belediye meclis üyelerimizin tamamı vardı. Bir bayan üye hariç galiba değil mi? O burada yok ama diğer arkadaşlarımız buradaydı. Onlarla konuştuk, sohbet ettik. Doğal olarak parti içindeki sorunlar varsa onlarda dile getirildi tabi" yanıtını verdi. 
 
Buz yoktu ki erisin 
 
Bir basın mensubunun, "Peki bu söylentilere ilişkin bir konuşma oldu mu? Buzlar eridi diyebilir miyiz?" sorusuna da CHP Genel Başkanı, "Buz yoktu ki erisin" dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 
"Herhangi bir sorun yok arkadaşlar. Bir sorun yok. Örgütümüzde, belediye başkanımızda, belediye meclis üyelerimizde çalışıyorlar. İşbirliği içinde götürecekler. Bizim bütün amacımız şu; yerel yönetimlerde sosyal demokrat anlayışla, yenilik getirerek Türkiye'ye örnek projeler sunmak ve bunları uygulamaya koymaktır. Yenimahalle Belediye Başkanımız konut alanından, sosyal alanlarda pek çok projeye imza atmış başarılı bir belediye başkanımız. Kendisini zaten daha öncede yürekten kutlamıştım yaptığı güzel projeler dolayısıyla. Yeni projeleri var. Onları da önümüzdeki süreç içinde zaten uygulamaya koyacak." 
 
4+4+4 çağrısı
 
"Yeni eğitim yasasıyla ilgili görüşlerinizi de biliyoruz. Şimdi Köşk'e gönderildi. Cumhurbaşkanından gelecek yanıt bekleniyor. Sizin Cumhurbaşkanına bir çağrınız var mı bu yasayla ilgili?" sorusuna da CHP Genel Başkanı, şu yanıtı verdi: 
 
"Daha önce bir çağrı yapmıştım aslında. Bu ülkeyi yöneten herkesin sorumluluğu var. Bulundukları mevkiye göre bu sorumluluklar ağırlaşarak devam eder. Sayın Cumhurbaşkanı da eğitim yasasıyla ilgili olarak eğitim fakültesi dekanlarını, eğitimle ilgili sivil toplum örgütlerinin yöneticilerini, eğitimcileri çağırıp görüş alabilir. Eğitim sisteminin parçalanmaya tahammülü yoktur. Eğer sistem parçalanırsa eğitimi parçalamış oluruz biz. O açıdan Sayın Cumhurbaşkanının 8 yıllık kesintisiz eğitimden ne tür bir zarar gördü bu halk, ne tür zarar gördü öğrencilerimiz ki 4+4+4'e geçiyoruz. Bunun yanıtını önce öğrenmek zorundadır. Ve olaya böyle bakmak durumundadır. 4+4+4 sistemi Türk eğitimini parçalayan ve çocuklarımızın geleceği açısından olumlu olmayan bir projedir. Bunu herkes kabul ediyor. Herkes böyle biliyor. Hatta Milli Eğitim Bakanı bile bunu kabul ediyor. Bir televizyon programında bunu da ifade ettim. 
 
 9 yaşındaki bir çocuğa meslek seç diyemezsiniz
 
Bakınız, 9 yaşındaki bir çocuğa mesleği seç diyemezsiniz. Eğer ona mesleğini seçme konusunda o yaşta bir zorunluluk getirirseniz onun hayatını karartırsınız. Belki ilerde farklı bir meslek seçecektir. O nedenle 8 yıllık kesintisiz eğitimin üstüne yeni ilave yapılabilir. O da zorunlu hale getirilebilir. Burada herhangi bir sorunumuz yok. Altyapıda müsait değil. 5 yaşındaki bir çocuğu nasıl zorunlu eğitim kapsamında birinci sınıfa alacaksınız? Hangi anne 5 yaşındaki çocuğunu ilköğretime gönderecek? Onun altyapısı nerede? O çocukları eğitecek öğretmen bile yok yeteri kadar Türkiye'de. O nedenle çok sorunlu bir alan. Önümüzdeki süreçte göreceksiniz ne kadar büyük sorunlar yarattığını. Umuyorum Sayın Cumhurbaşkanı bu süreci dikkate alır ve değerlendirir."
Bu konularda ilginizi çekebilir