Kılıçdaroğlu'ndan resepsiyon yanıtı

CHP lideri Kılıçdaroğlu iktidara seslenerek, "Çankaya Köşk'üne gittin ne oldu, boyun mu uzadı?" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çankaya Köşkü'nde verilen resepsiyona katılmamasına yönelik eleştirilerle ilgili olarak "'Efendim neymiş, Çankaya Köşkü'ne niye gitmemişiz? Sen gittin, ne oldu, boyun mu uzadı? Ben cumhura gittim, hak arayan işçi kadına gittim, elinden tuttum. Senin hakkını biz koruyacağız dedim. Sen mi iyi iş yaptın, ben mi iyi iş yaptım?" dedi.

Partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, 29 Ekim günü Kadıköy'deki yürüyüşün ardından sendikal faaliyetler yürüttüğü gerekçesiyle işten çıkarıldığı iddia edilen taşeron temizlik işçisi Türkan Albayrak'ı, açlık grevini sürdürdüğü Paşabahçe Devlet Hastanesindeki çadırda ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Onu da cumhurdan saymıyor, çünkü o bir asgari ücretli" dedi.

Albayrak'ın haklı bir mücadele sürdürdüğünü belirten Kılıçdaroğlu, mücadelesinin tüm taşeron işçilere ve "kendisini görmeyen sendika ağalarına" örnek olması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Sabah akşam  AKP şakşakçılığı yapacaksınız, bedenini ölüme yatıran bir işçiyi görmeyeceksiniz, gözleriniz kör olacak... Bu mudur sizin sosyal devlet anlayışınız, bu mudur sizin cumhur anlayışınız? Buna karşı mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"Siz kim cumhur kim"

Kılıçdaroğlu, Albayrak'ın sendika üyesi olduğu için işten atıldığını savunarak, şöyle konuştu:

"Bu cumhurun başına gelenlerden Sayın Başbakan acaba utanıyor mu? O kadıncağız çadırda, o soğukta bedenini açlık grevine yatırırken acaba vicdanı sızlıyor mu? Sen kendi çocuklarına beş yıldızlı otellerde düğün yaparken sıkılmadın da o çadırda yatan insanları görmezlikten gelmek seni sıkmıyor mu? Sormak istiyorum sendikalı olmak yasak mı bu ülkede? Bir de bunlar milleti kandırmak için anayasa bir hüküm daha eklediler, 'Bir sendika yetmez, işçi isterse birden fazla sendikaya üye olabilirmiş'.Bir sendikaya üye olanı kapının önüne koyuyorsun ya kadıncağız kazara iki sendikaya üye olsaydı ne olacaktı?"

29 Ekim'de Paşabahçe'de cumhuru, hak arayan insanın başına neler geldiğini gördüklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini "Efendim neymiş, Çankaya Köşkü'ne niye gitmemişiz? Sen gittin, ne oldu, boyun mu uzadı? Ben cumhura gittim, hak arayan işçi kadına gittim, elinden tuttum. Senin hakkını biz koruyacağız dedim. Sen mi iyi iş yaptın, ben mi iyi iş yaptım? Sen mi cumhura gittin, ben mi cumhura gittim?" diye sürdürdü.

AK Parti iktidarının kölelik düzenini dayattığını iddia eden Kılıçdaroğlu, bu düzenin CHP iktidarında yıkılıcağını da söyledi. "Siz kim cumhur kim? Sizin işiniz, gücünüz cebinizi doldurmak" diyen Kılıçdaroğlu, sayıları 2 milyonu bulan taşeron işçilere seslenerek, bu işçilerin CHP iktidarında kadroya ve özlük haklarına kavuşturulacağını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir