Kılıçdaroğlu'ndan Süleyman Şah eleştirisi

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin "Hem kaçıyorlar hem zafer diyorlar" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Şah Fırat Operasyonu'nu "büyük bir fiyasko" diyerek eleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Türkiye aciz bir ülke görünümünü sergilemiştir, elindeki bütün kozları kaybetmiştir. Sadece Ortadoğu'nun değil, bütün dünyanın şamaroğlanı haline getirilmiştir" dedi. 

"Hem kaçıyor hem de 'zafer' diyorlar" 

Meclis'ten 77 milyon yurttaşa çağrı yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kendi ülkesinin toprağını yabancılara teslim eden, teslim ederken de kaçan bir iktidara ne denir? Oturun, düşünün. Uluslararası sözleşmelerle Türkiye Cumhuriyeti toprağı olarak bilinen bir yerden askerinizi çekerseniz, türbeyi bombalarsanız, naaşları getirirseniz, buna ne nedir? Neyin karşılığında siz Türkiye Cumhuriyeti topraklarını terk ettiniz, kaçtınız. Senin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olduğun tartışmalıdır bu saatten sonra. Hem kaçıyor hem de 'zafer' diyorlar. Kaçmak ne zamandan beri zafer oldu? Kendi toprağını satan adama ne denirse ben de onu söylüyorum" diye konuştu. 

TBMM'de "Süleyman Şah'a saldırı olabilir" diye korunması için hükümete yetki verdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Sana yetkiyi verdik. Kaç diye yetki vermedik ki. Toprağı, vatanı koru diye yetki verdik sana" dedi. 

 

"Her türlü saldırıya biz hazırız"

Kılıçdaroğlu, İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde partisinin milletvekillerine karşı şiddet uygulandığını savunarak,  "Her türlü saldırıya biz hazırız. Her türlü baskıya da hazırız. Sanıyorlar saldırı yapınca CHP geriye çekilecek. CHP geriye çekilmeyecek, kapı gibi mücadelesini yapacaktır" dedi.  

Emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye... 

Kılıçdaroğlu, geçen hafta grup konuşmasında emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında birer maaş ikramiye vereceklerini açıkladığını anımsattı.  

Bu açıklamasının iktidar tarafından "ne demek emekliye ikramiye vermek, para yok pul yok" denerek eleştirildiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Ne demek para yok? 'Emekliye gelince para yok, pul yok' diyorlar. Bir yolsuzluk dolayısıyla savcılık bir soruşturma açtı. Sadece 28 ihalede uğranılan toplam zarar 100 milyar dolar. 100 milyar dolar nedir biliyor musunuz? Emekliye 10 yıl bayram ikramiyesi vermek demektir. 11 milyon emekliye sesleniyorum; ne derlerse desinler, CHP iktidarında, benim başbakanlığımda sen, Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye alacaksın, helali hoş olsun sana. Bu memlekette para var. Para var, nerede kullanacağın, nasıl harcayacağın önemli. Bunun yolunu biz biliriz. Onlar cepleri için çalışıyorlar, biz halk için çalışıyoruz, çalışmamızı da sürdüreceğiz." 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir