Kılıçdaroğlu'nun hedefinde yine yargı vardı

Adana'da partililere seslenen CHP liderinin gündeminde yine AK Parti ve yargı vardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
 
ADANA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Önümüzde engeller olsa da, Özel Yetkili Mahkemeler olsa da, AKP'nin yargıçları karşımıza çıksa da hepsini yıkacağız, hepsini geçeceğiz. Bedel ödemeden hakkınızı alamazsınız. Bedelini gerekirse ödeyeceğiz" dedi.
Adana Havalimanı'nda çok sayıda partili tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP Adana İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, burada partililere seslendi. 
Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"CHP'nin siyasetinin temelinde insan vardır. Hiç kimseyi ötekileştirmeden bütün yurttaşları kucaklamak ve onlarla beraber aydınlık Türkiye'yi kurma azmimiz var. Bu azimle yolumuza devam edeceğiz. Önümüzde engeller olsa da, Özel Yetkili Mahkemeler olsa da, AKP'nin yargıçları karşımıza çıksa da hepsini yıkacağız, hepsini geçeceğiz.
Bir ülke düşünün gazetecileri, yazarları, üniversite hocaları hapiste. Halkın iradesi ile parlamentoda görev yapmak üzere seçilip gönderilen milletvekilleri hapiste. Bu tutukluluğun yapısını değiştirmemiz lazım. Bu anlayışı değiştirmemiz lazım. Bu ülkeye özgürlüğü ve demokrasiyi getirmek için mücadele etmemiz lazım."
Kılıçdaroğlu, partiye gelirken bir vatandaşın "12 Eylül rejiminden daha kötü durumdayız" diye bağırdığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
"Doğrudur. Ben niye söyledim '1940'ların Almanya'sında kurulan toplama kamplarının 21. yüzyıldaki versiyonu Türkiye'de kuruldu' diye. Bunun için. Toplama kamplarına karşı çıkacağız. Adam gibi yargılamaya evet. Hukukun üstünlüğüne evet. Hiç bunlara itirazımız yok ama iktidarı eleştirdi diye milletvekiline fezleke düzenleyen savcı yarın herkes için bu kararı alabilir. Bu fezlekeyi düzenleyebilir. Yurtdışından adam 'beni aramışsınız' diye geliyor. Kaçacak diye tutukluyorlar. Ne demek ya. Bu hukuk anlayışı demokrasinin kabul edeceği bir hukuk anlayışı değildir. Buna AKP'nin hukuku diyoruz."
Kılıçdaroğlu, dün Türk-İş Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı da hatırlatarak, "Bedel ödemeden hakkınızı alamazsınız. Bedelini gerekirse ödeyeceğiz. Bedel ödemek için gerekirse yola çıkacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar bu halk için halkın özgürlüğü için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Korkarak yol alınmaz. Demokrasi karşıtlarına, baskı ve zorbalığa karşı mücadele edeceksiniz. İşte bu çocuklarınıza bırakacağınız en güzel mirastır" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir