Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 9 soru

Parti meclisi toplantısı öncesi gündemi değerlendiren CHP Genel Başkanı KIlıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 9 soru sordu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi toplantısı öncesi basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonlarına doğru Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ekonomiye ilişkin 9 soru yöneltti.

"Onurlu ve gururlu, kimseye ödün vermeyen, ekonomik bağımsızlığını sağlayan, 'Londra'ya gidip tefecileri ikna edebilir miyim? diye çabaya girmeyen Mustafa Kemal'in Türkiyesi'nden Erdoğan'ın Türkiyesi'ne geldik." diyen Kılıçdaroğlu, "Sadece borçlarımızı ödemek için borçlanmıyoruz, borçlarımızın faizini ödemek için de borçlanıyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin hanedanlık yapısı içinde çürüyen bir devlet olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın internet sitesinde üst yönetimin tablosu yayınlandı. Bir numaradaki kişinin hiçbir unvanı yok. Bu kişi, çantacı olarak tanımlanıyor, hanedandan birisi. Nasıl oluyor da, bakan yardımcılarından, müsteşarlardan üstte. Haber olunca baktık, siteden çıkarılmış ama çantacı hâla göreve devam ediyor. Bakandan sonra en yetkili kişi." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Yasama organına talimat veren kişi, Merkez Bankası'na mı talimat vermeyecek. Merkez Bankası'nın dünyada da itibarı yoktur. Faizi, borsayı bir yükseltiyor, vurgunu vurup parayı dışarı götürüyor. Fakir fukaranın parasını."

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'a 9 soru soruyorum" diyerek soruları şöyle sıraladı:

- Tarımı bitir, çiftçiyi borç batağına sürükle. Tarım ürünlerini ithal et diyen dış güçler miydi?
- Yandaşlarına Türkiye'nin en büyük ihalelerini dolar endeksli verdin. Daha çok kazansınlar diyen dış güçler miydi?
- Yandaşlarına dolarla gelir garantisi ver diyen dış güçler miydi?
- Yandaşlarının sözleşme değeri 123 milyar dolar olan projelerine devleti kefil et diyen dış güçler miydi?
- Dövizle borçlanmalarına izin ver diyen dış güçler miydi?
- Türkiye'yi Londra'daki bir avuç tefeciye teslim et diyen dış güçler miydi?
- Merkez Bankası'na müdahale et, her şeyi sen belirle diyen dış güçler miydi?
- Borç alan emir alır diyordun, memleketi bu hale getirmek için emir veren dış güçleri açıklayacak mısın?
- 'Borç alan emir alır' diyordun. Borç almak için Katar'ın kapısını çalmaya ve yalvarmaya başladın. Şimdi Katar'dan mı emir alacaksın?"

Bu konularda ilginizi çekebilir