Kılıçdaroğlu'ndan liderlere çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ben dahil servetlerimizi açıklayalım. Ben birikimimi dolara yatırmadım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulunda 2017 yılı bütçe görüşmelerinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında,"Bunların tamamının haberi vardı. Örnek, 25 Ağustos 2004 Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı, toplantıda yansıyan cümleyi aynen okuyorum. FETÖ'cü irtica grubu devletin tüm kadrolarında özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kadrolaşmayı, bünyesinde vakıf okul, dershanelerde eğittiği gençlerle bir taban oluşturmayı kendisine maddi destek sağlayacak sermayeyi oluşturarak, dini ele alarak bir devlet kurmayı esas alan bir strateji geliştirmiştir" ifadelerini kullandı.

"Sizin darbeden önceden haberiniz var mıydı?''

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Ömer Dinçer'in 'Türkiye'de Değişim Yapmak Neden Bu Kadar Zor' adlı kitabından bir bölüm okudu. Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:" Bu işin siyasi sorumlusu kim? Sayın Ömer Dinçer'in kitabıdır. 'Türkiye'de Değişim Yapmak Neden Bu Kadar Zor' diye bir kitap Başbakanlık Müsteşarlığı yaptığı dönemde olayları anlatıyor. Kitabın, 123 ve 124. sayfasından bir bölüm okuyacağım.' Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararı, başbakanlığa bildirildikten sonra konuyu başbakanımıza açtım. Gelen yazıyı dosyasına kaldırmaya karar verdik. Bu karar metni Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılmadı. Hakkında hiç bir işlem yapılmadı. Konudan MGK toplantısına katılan bakanlar dışında kimsenin haberi olmadı. Bütün toplumsal ve siyasi riski hükümet adına Sayın Başbakanımız hukuki riski ben üstlenmiştim.' Sorumluluk kime ait , dönemin başbakanına ait. Sorumluluk ona aitse, Türkiye'yi bir darbe ortamına taşıyan, bu yapı içinde o kişinin sorumluluğunu ona hatırlatacak makam kim? Peki Türkiye'yi adım adım darbeye götürenler hakkında bir şey yapmayacak mısınız? Sizin darbeden önceden haberiniz var mıydı? Yok muydu ?"

"Servetlerimiz açıklayalım"

Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dövizlerin bozdurulması yönündeki çağrısına ilişkin " Kendisinin Albaraka Türk'te 200 bin doları var, onu bozdurdu mu merak ediyoruz " dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dövizleri bozdurun" çağrısını anımsatarak "Dünyada kriz mıriz yok, yok öyle bir şey. Türkiye'de siyasette yaşanan kriz ekonomiyi vuruyor. Dolarla ne işimiz var diyor başbakan. Ya köprüden geçiş, doğalgaz, petrol hepsi dolarla. Sayın cumhurbaşkanı dolar bozdurma konusunda çağrı yapıyor. Kendisinin Albaraka Türk'te 200 bin doları var, onu bozdurdu mu merak ediyoruz. Bende açık çağrı yapıyorum: Ben dahil hepimiz servetlerimiz açıklayalım kimin doları var, kimin yok oturup açıklayalım. Ben birikimimi dolara yatırmadım ama bu ülkenin cumhurbaşkanı dolar olarak tutuyor, nerede Albaraka Türk'te" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir