Kılıçdaroğlu'ndan mitinge katılacaklara çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mitinge ilişkin yaptığı açıklamada "hiçbir parti afişi, bayrağı, flaması kabul etmiyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün tamamlanmasına iki gün kala soruları yanıtladı.

15 Temmuz anmalarına katılıp katılmayacağına ilişkin bir soruya Kılıçdaroğlu, "İki tane 15 Temmuz var. Biri sokağın diğeri Saray'ın. Sokağın 15 Temmuz'una sahip çıkıyoruz. 249 şehidimiz, 1000'in üstünde gazimiz var. Sonuna kadar sahip çıkmaya kararlıyız. Ama bir de Saray'ın 15 Temmuz'u var. Darbe girişimini fırsat bilip 20 Temmuz'da sivil darbe yapanlar buna sahip çıkmayacağız eleştireceğiz. 15 Temmuz'da bir anma olursa, elbette ben de örgütlerimiz de anmaya katılacağız. Yenikapı'ya da gittim tabi ki, 12 madde halinde neler yapılması gerektiğini söyledim. Yenikapı ruhuna ben asla ihanet etmedim ihanet eden onlar. Ahmet Şık 'İmamın ordusu' diye kitap yazdı, o zaman içeri aldılar, şimdi sen FETÖ'cüsün diye içeri atıyorlar. Ya akıl mantık, böyle birşey olabilir mi? Hakimlerin sağlıklı karar vereceğini sanmıyorum. Hakimler hakim değil, savcılar savcı değil. Sadece siyasal iktidarın beklentilerine göre karar veriyorlar. Şu kişiyi sürekli hapiste tutacaksınız diye yargıya talimat veriliyor. FETÖ iddianamesini hazırlayan savcılar niye görevden alındı? Hangi gerekçe ile? Kimse kusura bakmasın mahkemelere güvenmiyorum" diye yanıt verdi.

"Hiçbir parti afişi, bayrağı, flaması kabul etmiyoruz"

Kılıçdaroğlu, Pazar günü yapılacak olan CHP mitingine ilişkin, "Haksızlığa uğradığını düşünen herkes gelebilir her partiden gelebilir. Pazar günü mitinge gelecek olanlardan sadece şunu istiyoruz; güvenlik kuvvetlerine de rica ediyoruz, adalet pankartı dışında başka pankart istemiyoruz. Atatürk posteri ve Türk bayrağı olabilir; ancak 6 oklu bayrak bile olsa alacaklar orada. Hiçbir parti afişi, bayrağı, flaması kabul etmiyoruz" diye konuştu.