Kılıçdaroğlu'ndan şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki gösterdi, "Her fabrika cumhuriyetin kalesidir. Sahip çıkmak hepimizin görevidir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanı 109 bin öğretmen açığımız var diyor. CHP iktidarında öğretmenliği baş tacı yapacağız. Taşımalı sisteme son vereceğiz. Nerede bir öğrenci varsa orada öğretmen olacak.

CHP iktidarında öğretmenliği baş tacı yapacağız. Taşımalı sisteme son vereceğiz. Nerede bir öğrenci varsa orada öğretmen olacak.Vatandaşın borç batağında olduğunu defalarca söyledik. Vatandaş ne anaparayı, ne faizi ödeyemiyor. Vatandaşın ödediği faizler 620 milyar liraya yaklaştı. Bu hükümet halkın değil, faiz lobilerinin, tefecilerin hükümetidir.

Kadir Mısıroğlu diye bir soytarı var. Bu soytarı, "Keşke Yunan galip gelseydi" diyor, Milli Kurtuluş Savaşı'nda. Bu soytarıya önce sarayın kapısını açtılar, yetmedi hastalandı sözde, Erdoğan onu ziyarete gitti. Meclis Başkanı da ziyarete gitti. Sevgili Recep Bey sen Kadir Mısıroğlu'nun görüşlerini paylaşıyor musun? O Milli Kurtuluş Savaşı'na ve vatana ihanet etti sen de bu ihanetin bir parçası mısın?

Bugünkü esas gündem konumuz şeker fabrikaları. Şeker fabrikaları açıldığında duygu ve heyecanı görmüştüm. Bizim de memleketimizde şeker yapılabiliyor deniliyordu. Cumhuriyetin bütün kazanımları, halkın vergileri ile kurulan fabrikaları sata sata bitiremediler.

Biz niye karşı çıkıyoruz? Tarihimize sahip çıkmak için. Türkiye, şeker ithal eden bir ülkeden bugün şeker ihraç eden bir ülkeye gelmiştir. Her fabrika cumhuriyetin kalesidir. Sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bugün şeker sektörü yaklaşık 3 milyar dolarlık bir katma değer yaratıyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir