”Kimse bizi kimlik siyasetiyle damgalayamaz”

Erdoğan, AKP'nin ayrım yapmadığını belirterek, kimlik siyaseti yapan bir iktidar olmadıklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KONYA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'daki Toplu Açılış töreninde işlerinin düşeni ayağa kaldırmak olup, ayaktakini düşürmek olmadığını belirterek, "Bizi bu ülkede kimlik siyasetiyle kimse damgalayamaz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Konya'da Eski Adliye Meydanı'nda düzenlenen Toplu Açılış ve TOKi Konutlarının Anahtar Dağıtım Töreni'ne katıldı. Erdoğan törende, 88 tesisin açılışını yapacağını ve TOKİ tarafından yaptırılan 711 konutun anahtarlarını hak sahiplerine teslim edeceğini söyledi. AK Parti Hükümeti döneminde Konya'da 5063 konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Erdoğan, hedeflerinin 17 bin 302 konut olduğunu ifade etti.

AK Parti iktidarının, "millete efendilik taslayan değil, milletin hizmetkarı" bir iktidar olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Biz ülkesinin, milletinin hizmetine adanmış bir iktidarız. Biz 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' diyen bir anlayışla yola çıktık" dedi. Erdoğan, işlerinin düşeni ayağa kaldırmak olduğunu, ayaktakini düşürmek olmadığını belirtere, "Şimdi bazıları TBMM'de konuşuyor. Dün de konuştular, bugün de konuşuyorlar. Bizi bu ülkede kimlik siyasetiyle kimse damgalayamaz. Biz kimlik siyaseti yapan bir iktidar değiliz. Biz sadece herkese şunu söylüyoruz: Bu ülkede kim, hangi etnik unsurun mensubu olursa olsun sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunun bilincinde olsun, farkında olsun. Onun için biz diyoruz ki tek milletiz, tek devletiz, tek bayrağız ve tek vatanız. Bunu istiyoruz. Bu bizim ortak anlayışımız olmalı. Bundan kimse rahatsız olmamalı. Onun için halkımızın yüzünü güldürmek için projeleri vakit kaybetmeden söz verdiğimiz tarihte yerine getiriyoruz" dedi. Erdoğan törende ayrım yapmadığını belirterek, herkesin kardeşi olduğunu söyledi. Erdoğan, bu ülkede kimlik siyaseti yapanların Kürt kökenli vatandaşların temsilcisi olamayacağını ifade etti.