Kimsenin telefonu dinlenmeyecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yasa dışı bulguları ele alarak siyaset yapmayacaklarını, temiz isyaseti getireceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye demokrasiyi ve özgürlüğü getireceklerini belirterek, "Kimsenin telefonu dinlenmeyecek" dedi.

Kılıçdaroğlu, Büyükçekmece'deki CHP seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu, burada seçim otobüsünün üzerinden halka hitap etti.

Anadolu'da ciddi sorunlar olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Açlık, yoksulluk, işsizlik var. Çiftçinin, esnafın, sanayicinin durumu iyi değil. Sorunları iyi değerlendirip çözeceğiz. Yeni bir Türkiye'yi, mutlu huzurlu bir Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. Her sorunla mücadele edeceğiz. Demokrasiyi ve özgürlüğü getireceğiz, kimsenin telefonu dinlenmeyecek. Yasa dışı bulguları ele alarak siyaset yapmayacağız, siyasette ahlakı egemen kılacağız. 'Siyaset halka hizmet etme sanatıdır, siyaset cebini doldurma sanatı değildir' diyeceğiz. Temiz siyaseti getireceğiz."

"Halk Bankası KOBİ Bankası olacak"

Türkiye'de istihdamın üçte ikisinin KOBİ'ler aracılığıyla sağlandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"KOBİ'ler, sanki bu sistem için cezalandırılıyor, aynı şey sanayiciler için de geçerli. Yurt dışında ucuz ve kalitesiz ithalata prim verilmiş olması, Türkiye'de üretimin önündeki en büyük engellerden birisidir. Yeni bir istihdam, yeni bir üretim politikası geliştirmemiz lazım. Merkez Bankasının bunları dikkate alarak, para politikasını oluşturması lazım. Büyüme ve istihdam politikası olmadığı için Merkez Bankası, sadece para politikalıyla bunları çözmeye çalışıyor. İkinci önemli nokta, KOBİ'ler için, Halk Bankasını KOBİ Bankası haline getireceğiz, bunu bir KOBİ Bankasına dönüştüreceğiz."

"Vergiler düşecek"

İstihdam üzerindeki vergilerin çok yüksek olduğunu, bunu aşamalı olarak indireceklerini aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle asgari ücret üzerindeki vergiyi yüzde 1'e kadar indireceğiz, sıfır yapmayacağız. Kurumsallaşmayı teşvik edeceğiz, kurumsallaşma olmalı çünkü kurumsallaşmanın olduğu yerde, geleceğe dair umutlar beslenmiş olacak ve daha sağlıklı bir ekonomi ortaya çıkacak. Bu nedenle birleştirmeyi özendireceğiz, birleştirmeler varsa bunları, vergilerin dışında tutacağız. Kurumlar Vergisini de KOBİ'ler için yüzde 10'na indireceğiz. Böylelikle sizler, kendi içinizde rahatlamış olacaksınız."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir