Kipaş 100 milyon dolar yatırım yapacak, 600 kişi alacak

Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi'nde hayata geçirilecek olan yeni iplik yatırımı 2011 yılında üretime başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Kipaş Holding, 100 milyon dolarlık iplik yatırımı ile 600 kişiye istihdam sağlayacak.

Kipaş Holding tarafından Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi'nde hayata geçirilecek olan yeni iplik yatırımı 2011 yılında üretime başlayacak. Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, 24 yıldan bu yana büyümeye devam ettiklerini belirterek, günlük 200, yıllık ise 73 bin ton iplik ürettiklerini belirtti.

100 milyon dolara mal olacak yeni iplik yatırımı ile iplik üretimine günlük 35 ton ilave yapacaklarını kaydeden Öksüz, özel karışım iplik üreteceklerini ve bu yatırımda yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti.

Kipaş'ın üretim faaliyetine 1986 yılında başladığını ve 2005 yılında tüm şirketlerin holding çatısı altında topladıklarını hatırlatan Öksüz, "Bu dönemde kazandığımızı sürekli yatırıma dönüştürme prensibi ile hareket ettik. Bugün geldiğimiz noktada 6 bin kişiye istihdam sağlıyoruz" diye konuştu.

Öksüz, iplik üretiminin yanında tekstil, konfeksiyon, denim, enerji, gıda, çimento ve eğitim sektöründe faaliyetlerinin aralıksız sürdüğünü sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir