Kırklareli'de 5 noktada yangın çıktı

Beypınar köyü yakınlarında 6 ayrı bölgede çıkan yangını soğutma çalışmaları devam ederken, 5 noktada daha yangın çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KIRKLARELİ - Kırklareli'nin Üsküp beldesine bağlı Beypınar köyü yakınlarında 6 ayrı bölgede çıkan yangını soğutma çalışmaları devam ederken, 5 noktada daha yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre, Manastır mevkindeki meşe ormanın 6 farklı bölgesinde çıkan yangının soğutma çalışmaları sürdüğü sırada Bukova mevkinde 5 ayrı noktada yangın başladı.

Söndürme çalışmalarına, Edirne, Kırklareli, Pınarhisar, Vize, Üsküp Orman İşletme Müdürlüklerine ait 6 arazöz, 2 greyder, 3 itfaiye aracının yanı sıra 85 orman personeli ile çok sayıda vatandaş ve asker katılıyor.

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada jandarmanın sabotaj ihtimalini araştırdığını söyledi.

Aydoğdu, "Yangınların değişik bölgelerde çıkmasından dolayı akıllara kötü düşünceler geliyor" dedi.

Aydoğdu, ne kadar bir alanın yandığının ise henüz tespit edilemediğini kaydetti.

Kırklareli Merkez Orman İşletme Yangın Söndürme Amiri Zahit Yılmaz da 5 ayrı noktada başlayan yangına müdahale edildiğini, ancak havanın karanlık olmasından dolayı söndürme çalışmalarının yavaş yürüdüğünü bildirdi.

Sabotaj ihtimalinden şüphelendiklerini belirten Yılmaz, şu ana kadar yaklaşık 65 dönümlük bir meşelik alanın yandığını sözlerine ekledi.