Kırklareli'nde kamu çalışanına kar izni

Kırklareli'nde hamile ve engelli kamu çalışanına 1 gün idari izin verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kırklareli'nde hamile ve engelli kamu çalışanına 1 gün idari izin verildi.

Kırklareli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte kar birikintileri ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ile yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin bugün izinli sayılmalarının kararlaştırıldığı bildirildi.

Şehirde buzlanma ve don olayına karşı da vatandaşlar uyarıldı.

1069 köy yolu kapalı

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Ankara, Muş, Trabzon, Van, Kastamonu, Balıkesir, Bursa, Bitlis ve Kayseri'de toplam 1069 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Kapalı köy yollarının il özel idaresi ve karayolları ekipleri tarafından ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Bu arada, Muş'ta düşük tehlikesi yaşayan 4 aylık hamile kadın, 5 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından hastaneye ulaştırıldı. Merkeze 50 kilometre uzaklıktaki Gündoğan köyünde yaşayan hamile Yıldız Güven'in rahatsızlanması üzerine yakınları, 112 Acil Sağlık ekipleri ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünden yardım istedi.

Bölgeye yönlendirilen 112 Acil Servis ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle köye giremeyince, Yıldız Güven yakınları tarafından yaklaşık 1 kilometre taşınarak sağlık ekiplerine ulaştırdı.

Yıldız Güven, 5 saatlik zorlu yolculuğun ardından ambulansla Muş Devlet Hastanesine götürülerek, tedavi altına alındı.

Yıldız Güven'in kayınpederi İzzettin Güven, kapalı olan köy yolunu açmak için ekiplerin seferber olduğunu belirterek, ''Kar geçit vermiyor. Gelinim 3 gündür hasta. Yolumuz kapalı olduğu için köyden çıkamadık. Biz köyden yaklaşık 1 kilometrelik yolu yürüyerek geldik. 3 saatlik zorlu yolcuğun ardından ekiplere ulaştık'' diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir