Kızılay, Pakiastan'da Afet Koordinasyon Merkezi açtı

Afet Koordinasyon ve Lojistik Merkezi, doğal bir afet durumunda Pakistan'ın 4 farklı eyaletiyle kablosuz, kesintisiz ve görüntülü haberleşme sağlayabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSLAMABAD - Türk Kızılayı Pakistan'da "Afet Koordinasyon ve Lojistik Merkezi" açtı.

Kızılayın başkent İslamabad'da inşa ettiği merkezin açılışını özerk Keşmir bölgesinin Devlet Başkanı Raca Zulkarnain Han ve Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali yaptı.

Açılışta konuşan Küçükali, Pakistan'da bölgenin en büyük ve teknik donanıma sahip olan bir afet müdahale merkezi kurduklarını söyledi. Küçükali, "Pakistan'da 2005 yılında meydana gelen ve 76 bin insanın ölümüne neden olan depremde Pakistan'a ilk gelen biz olduk ve en son gidecek yine biz olacağız. Çünkü Türk halkının bize olan güvenine layık olmaya çalışıyoruz" dedi.

Törende konuşma yapan Pakistan Kızılayı Başkanı Muhammed Navaz da "böylesine büyük bir kompleksi Pakistan'a kazandırdığı için" Türk Kızılayına teşekkür etti.

Konuşma töreninin ardından Türk Kızılayının Ankara'da bulunan genel merkeziyle görüntülü konuşma gerçekleştirildi. Daha sonra yetkililer merkezi gezerek görevlilerden ayrıntılı bilgi aldı.

Doğal bir afet durumunda Pakistan'ın 4 farklı eyaletiyle kablosuz, kesintisiz ve görüntülü haberleşme sağlayacak Afet Koordinasyon ve Lojistik Merkezi, uluslararası yardım operasyonlarını da gerçekleştirebilecek kapasiteye sahip.

Merkez, koordinasyon ve lojistik desteğin yanında doğal afet ve yardım çalışmaları konusunda gönüllü Pakistanlılara eğitim hizmeti de verecek. Proje bedeli 2,2 milyon TL olan merkezde 50 Pakistanlı görev yapacak.