Kızılay, Ramazan boyunca yardım edecek

Yardım yapmak isteyenler Kızılay'ın internet adresinden bağışta bulunabilecekler

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Kızılayı, ramazan boyunca ihtiyaç sahibi 50 bin aileye vatandaşların bağışlarıyla gıda yardımı dağıtacak.

Türk Kızılayının yazılı açıklamasına göre, ramazanda yardım seferberliği başlatan kuruluş, ülke genelindeki 680 şubesi ile ihtiyaç sahiplerini belirleyecek ve vatandaşların bağışlarıyla gıda yardımı yapacak. Yardım yapmak isteyenler, ayrıca Türk Kızılayının ''www.kizilay.org.tr'' internet adresi üzerinden 40 YTL karşılığında, 4 kişilik bir ailenin 1 aylık ihtiyaçlarının karşılanması için hazırlanan ramazan kolilerinden bağışta bulunabilecek. KİPA ile ortaklaşa yürütülen yardım kampanyasına katılarak, en düşüğü 10 YTL olan yardım kolilerini bağışlamak isteyen vatandaşlar ise mağazalarda kurulan Kızılay stantlarına gıda paketlerini teslim edebilecekler.

Ramazan boyunca Kızılaya ait aşevlerinde iftar ve sahur yemekleri de dağıtılacak. Günde yaklaşık 5 bin kişiye hizmet verilmesi düşünülen aşevlerinden, ihtiyaç sahipleri yararlanabilecek. Yardım yapılacak vatandaşlar, Kızılay şubeleri başkanları ile il ve ilçelerde kaymakamlıklar, muhtarlıklar, müftülükler ve milli eğitim müdürlükleri yetkililerinin bulunduğu komisyon tarafından belirlenecek. Ayrıca ramazanda zekat alacak kişiler de Kızılay şube yetkilileri aracılığıyla belirlenecek. Türk Kızılayı, zekatlardan yararlanabilecek ihtiyaç sahibi vatandaşlara da hangi bankadan yardımları alabileceklerini önceden bildirecek. Vatandaşların zekatları, bütün bankalardaki 2868 numaralı hesaplardan kabul edilecek. SMS yoluyla da tüm GSM operatörlerinden 2868 numaralı hesaplara bağış yapılabilecek.