Kızılay'da da gösterilere izin verilmeyecek

Ankara Valiliği yarın gerçekleştirilecek 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin olarak, Kızılay'a gösteri izni vermezken, Sıhhiye ve Tandoğan Meydanları'nı adres gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – İstanbul’da Taksim tartışması devam ederken, Ankara’da 1 Mayıs kutlamalarının adresleri Sıhhiye ve Tandoğan Meydanları olarak belirlendi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü bir mesajla kutlayan Valilik, Kızılay uyarısında da bulundu. 

Ankara Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için mesaj yayımladı. Sosyal adalet ilkelerine uygunluğun her şartta sağlanabilmesinin esasının emeğin, hakkının alın teri kurumadan verilmesi olduğunun vurgulandığı mesajda, emeğin hakkı verilmiyor, aranmıyor veya hak ettiğince değerlendirilemiyorsa demokrasiden bahsedilemeyeceği belirtildi.

Kalkınma çabalarının sürdürülebilmesinin ön koşulunun, çalışma hayatında barışın tesis edilmesinden geçtiğinin ifade edildiği mesajda, “Çalışma barışının sağlanmasında veya herhangi bir hakkın aranmasında salt haklı olmanın kâfi olmadığı, esas olanın hakların meşru yollardan ve hukuki zeminlerde aranmasıdır. Çalışma hayatının Ankara da bulunan temsilcileri sendikalar ile alın terinin gerçek sahipleri Ankaralı emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününün amacına uygun olarak kutlanması dâhil hak arayışlarını meşru yollardan, hukuki zeminlerde yapacakları ve sorumluluk içerisinde hareket edecekleri hususunda hiçbir tereddüt bulunmamaktadır. Nitekim Ankara’da Sıhhiye Meydanı ve Tandoğan Meydanı için Sendikalar tarafından 2911 Sayılı Kanuna göre bildirimde bulunulmuş ve mevzuatına göre önceden tespit ve ilan edilmiş olan meydanlar, Sendikaların taleplerine uygun olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü toplantı ve gösteri yürüyüşlerine hazır hale getirilmiştir” denildi. 

Başkentin düzenini bozacak hiçbir duruma mahal verilmeyecek

Valiliğin mesajında, Ankara’da Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri alanı olarak belirlenmeyen başta Kızılay Meydanı olmak üzere ana cadde ve sokaklarda cebir ve şiddet kullanarak genel hayatı olumsuz etkileyecek, huzur ve güvenliği ortadan kaldıracak, başkentin dirlik ve düzenini bozacak hiçbir duruma mahal verilmeyeceği ifade edildi. Mesajda, “Örgütlü demokratik toplum anlayışının temsilcisi Sendikalarımız ile alın terinin gerçek sahipleri tüm Ankaralı emekçilerimizin gösterecekleri duyarlılığa, anlayışlarına ve her zaman olduğu gibi ortaya koyacakları aklıselim davranışlarından dolayı teşekkür ederiz. Örgütlü demokratik toplum anlayışının bir gereği olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerinin Ankara’da anlam ve önemine uygun olarak gerçekleşmesi temennisiyle, Sendikalarımızın ve alın terinin gerçek sahipleri Ankaralı Emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu olsun” denildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir